Joaquin Phoenix környezettudatos: egy öltönye lesz az idei díjszezonban

A Joker sztárja, Joaquin Phoenix megfogadta, hogy ugyanazt a Stella McCartney-öltönyt viseli az idei díjátadókon a klímavészhelyzet miatt, írja a Dazeddigtal.

A vörös szőnyeg mint véleményformálás

Számos híresség használja a vörös szőnyeget arra, hogy ott formáljon véleményt bizonyos érzékeny témákkal kapcsolatban, mint például a Metoo-mozgalom vagy a transzneműek jogai.

joaquin
Joaquin Phoenix környezetbarát öltönyében / Fotó: JEAN-BAPTISTE LACROIX

Joaquin Phoenix azt az ígéretet tette, hogy ugyanazt a fekete, Stella McCartney-szmokingot fogja viselni ebben a díjszezonban, hogy ezzel is csökkentse a felesleg hulladékok számát, illetve felhívja a figyelmet a divatipar klímavészhelyzetben játszott szerepére.

Ez a fotósorozat után kétszer is meggondolod, mit vegyél karácsonyi ajándéknak

Az év végi vásárlási őrület kapcsán már sokan, sokféleképpen felhívták arra a figyelmünket, hogy rengeteg felesleges holmira költünk. Tehát a fast fashion hívei vagyunk. Nem ez az első alkalom, hogy a pornóipar lépéseket tesz a környezet megmentéséért. A Pornhub Beesexual kampányukkal a méheket, wankban nevű karkötőjükkel (mindenki keressen rá, aki szeretne) pedig az energiafelhasználást segítették.

A cikk folytatódik a következő oldalon, lapozz!

Nem csak ezzel a döntéssel igyekszik menteni a bolygónkat

hero joker movie review 2019
Táncoló Joker / Fotó: Roger Ebert

A brit dizájner, Stella McCartney Twitter-üzenetben méltatta Phoenix elhatározását, amely azt mutatja, hogy képes a döntéseket hozni a bolygó jövője érdekében. A színész nem csak ezzel igyekszik tenni a bolygóért, hiszen vegetáriánus, és hosszú ideje állatjogi – és klímaaktivista is.

Phoenix a Joker című filmben nyújtott alakításáért vehette át a legjobb színésznek járó Golden Globe-díjat, a környezetbarát Stella McCartney-öltönyében.

McCartney maga is környezetvédelmi aktivista és a fenntartható divat szószólója. Kollekciói bőr- és állati szőrme mentesek és környezetbarát alapanyagokból készülnek. A tavalyi év egyik központit témája volt a klímakatasztrófa, amelynek kapcsán Phoenix is többször megszólalt.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból