Lassan két évtized is eltelt a Jóbarátok utolsó epizódja óta, a sorozat mégis megunhatatlan. Filmekben, sorozatokban, mémekben idézik meg legendás soraikat, és titkon mindenki vágyik arra, hogy Ross, Rachel, Joey, Chandler, Monica és Phoebe összejöjjön még egy rész erejéig. De mivel erre kicsi az esély, be kell érnünk néhány interjúval.

Marta Kauffman, a sorozat egyik készítője egy nemrég adott interjúban elárulta, ma már nem ugyanúgy jelenítené meg Chandler (Matthew Perry) transznemű apját, mint anno. Ennek egyik oka, hogy a világ óriásit fordult a 2000-es évek óta. Akkoriban következmények nélkül vágtak be egy-egy poént az LMBTQ-közösség tagjairól. Ma már Twitter-kommentek hada indulna meg egy ilyen eset után.

Friends Illustrative
Megunhatatlanok / Fotó: You Gov

A mai nézők egyenesen rosszallásukat fejezték ki, ahogyan a transznemű közösséget megjelenítette a sorozat. Chandler apja, Charles Bing (Kathleen Turner) a sorozatban egy burleszk showt futtat (Viva Las Gaygas) és felvett nevét (eredetileg Helena Handbasket), karaktere tulajdonságait a mai nézők Chandler nőies oldalával társítják.

A Jóbarátok készítője szerint a sorozat folytatása csak csalódást okozna

A Jóbarátok tíz sikeres évad után 2004-ben lezárult, de a rajongók lelkesedése a mai napig sem csillapodott. Annyira, hogy tavaly annyian jelentették ki, hogy lemondják előfizetésüket, ha a sorozat eltűnik a platformról, hogy a Netflixnek szerződést kellett hosszabbítania. Már jóval több, mint egy évtized telt el, mióta utoljára láthattuk a kedvenc baráti társaságunkat, de sokan még mindig reménykednek a folytatásban.

Kauffman elmondta, amikor forgatták a sorozatot, nem sokat tudtak a transznemű emberekről, és néhány kifejezést nem megfelelően használtak. Ma már körültekintőbbek lennének. Kauffman egyébként kedvenc részét is megosztotta, amely nem más, mint amikor Ross a bőrnadrágjától próbál megszabadulni. Szerintem mindenkinek megvan, melyikről van szó, akinek pedig nem, itt egy jó tanács: a 10 évadot érdemes megnézni, garantáltan jó szórakozás.

Ha láttad, ha nem, nézd meg, ahogyan Ross leszenvedi magáról a bőrnadrágot!

Friends – Ross’s leather pants and Elizabeth Hornswoggle

Friends Season 5 Episode 11 “The One with All the Resolutions” If You Want To Support This Channel: https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hoste…

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk