A Jóbarátok alkotója bevallotta, a faji sokszínűség háttérbe szorult a sorozatban

Marta Kauffman, a népszerű vígjátéksorozat egyik alkotója úgy nyilatkozott, hogy nem tett meg mindent azért, hogy a faji sokszínűséget bemutassa a Jóbarátokban.

Ma már másképp csinálná

A Jóbarátok kultsorozat folytatása mellett számos érv szól, ha visszatérne a képernyőre a sitcom, bizonyos kritikákon szépíthetne is. A sorozat sikeressége ellenére a Jóbarátokat ugyanis sok kritika érte azért az elmúlt években, mert nem volt eléggé reprezentált a sokszínűség az epizódokban. Ezt később a sorozat egyik producere, Marta Kauffman is felismerte, írja a BBC.

„Úgy érzem, én mindig is bátorítottam az embereket a sokszínűségre a vállalatomnál, de nem tettem eleget és most a legtöbb, ami tehetek, hogy átgondolom ezt, mi mást tehetnék? Mit kellene másképp csinálnom? Milyen más módon készíthetném el a sorozatomat” – nyilatkozta Kauffman egy interjúban.

Kauffman úgy véli már a sorozat kezdetétől fogva ezzel a hozzáállással kellett volna nekilátni.

marta kauffman jobaratok

A sorozatban Ross-t alakító, David Schwimmer arra tett javaslatot, hogy egy sokkal színesebb Jóbarátok-remake elkészítésére lenne szükség. Egy olyan Jóbarátokat képzel el, amelyben csak feketék vagy csak ázsiaiak szerepelnek. Schwimmer sokáig kampányolt azért is, hogy Ross többféle rasszhoz tartozó nővel randevúzzon a sorozatban.

A szereplők is megszínesítenék a sorozatot

A sokszínűségért lobbizó Schwimmernek köszönhető, hogy a sorozatban Ross-nak így akadt nem csak afroamerikai barátnője, hanem egy, Egyesült Államokban élő kínai párja is.

jobaratok ross
Ross és afroamerikai barátnője /Fotó: NBC

A Phoebe-t alakító Lisa Kudrow-t egy interjúban megkérdezték arról, milyennek képzelné el a Jóbarátok modern feldolgozását.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Nos, a szereplőválogatás során nem csupa fehér embert választanék, minden bizonnyal. Úgy gondolom, a soksszínűség tekintetében egyfajta korrajzként kell erre tekinteni, nem pedig valami olyasmire, ami hiba volna[/perfectpullquote]

– vélekedett Kudrow. A Jóbarátok kétségtelenül az egyik legnépszerűbb sitcom sorozat volt a TV történelmében, a maga 10 évadával 1994 és 2004 között. Azóta egy teljesen új generációt is magával ragadott.

Jennifer Aniston felajánlotta, hogy a rajongók betekinthetnek az új Jóbarátok-rész forgatásába

Először 26 évvel ezelőtt nyílt meg a Jóbarátok világa előttünk, tíz év után azonban a sorozat végleg lezárult. Rachel Green ( Jennifer Aniston) kis társasága azonban nehezen felejthető, így ennyi idő után is a legtöbb rajongó reméli, egyszer újraegyesülnek. Erre bizonyára sor is kerül majd.

A régi és az új rajongók számára óriási hír volt, mikor bejelentették a Jóbarátok visszatértét, hiszen egy speciális epizódban újra láthatjuk majd az eredeti szereplőket az HBO Max streaming szolgáltató kínálatában. Az új epizód elkészítését viszont a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztaniuk az alkotóknak.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból