Komoly harcok várhatók streamingfronton: A HBO megveheti a Jóbarátok jogait

A Jóbarátok mai napig az egyik legnépszerűbb sitcom. Ugyan idén még a Netflix birtokolja a jogokat a streamingszolgáltatók körében, de jövőre lehet, már a HBO Maxhoz kerülhet.

A mai napig komoly nézettséget hoz a Netflixnek a Jóbarátok sorozat. Noha hivatalos statisztikát egyelőre nem hoztak nyilvánosságra, ám az biztos, hogy majd’ 100 millió dollárt fizetett az újabb streamelési jogokért a Netflix a Warner Bros.-nak.

jóbarátok sorozat
Jóbarátok sorozat / Fotó: Warner Bros.

Azonban az amerikai Forbes arról ír, hogy a HBO megvásárolná a jogokat, így a nemrégiben átkeresztelt HBO Max szolgáltatásán lehetne nézni a Jóbarátokat.

A Max tavasszal indul az Egyesült Államokban, olyan saját tartalmakkal, mint az Agymenőkből ismert Kaley Cuoco thrillersorozata vagy egy tízrészes romantikus sorozat Anna Kendrick-kel.

Ráadásul nem ez az egyetlen “támadás” az, ami miatt izgulhat a Netflix. A Disney is saját szolgáltatással rukkolna elő Disney+ néven, sőt jöhet az Apple TV is. Tehát fel kell kötnie a gyatyáját a Netflixnek, s kevébé érezheti nyeregben magát.

A Stranger Things harmadik évada minden korábbi rekordot megdöntött a Netflixnek

A Stranger Things harmadik évada megdöntött minden eddigi nézettségi rekordott a Netflix nek, írja a . Több mint 40 millió háztartásban (egy háztartásban több tömegkommunikációs eszköz is található, valamint egy Netflix-fiókhoz több felhasználó is társítható – a szerk.) nézték meg a sorozatot az első négy napban.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Max mikortól lesz elérhető itthon, és hogy mennyibe fog kerülni, a Disney 6,99 dollárt kér majd a Disney+ felhasználóktól, a Netflix alapcsomagja 12,99 dollárba kerül.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból