Az hagyján, hogy maga James Cameron is újra producerként felügyeli a Terminátor legújabb változatát, de a rendezői székbe megnyerték a Deadpoolt is tető alá hozó Tim Millert.

Hiába tépázta meg a hírnevét Arnold Schwarzenegger későbbi mélyrepülése, illetve az, hogy a magyar tévécsatornák szénné játszották, a nyolcvanas évek sci-fi-őrületének legjobb darabjai közé tartozik James Cameron 1984-es filmje, a Terminátor, amely ráadásul egy még zseniálisabb folytatást is kitermelt a ’91-es Terminátor 2 – Az ítélet napjával.

Az is igaz, hogy a későbbi újjáélesztési próbálkozások sem tettek jót a franchise-nak: 2003-ban Andy Vajnáék forgatták le a közepes, sokkal inkább B-filmes Terminátor 3-at, aztán Christian Bale-lel bukott el egy folytatás 2009-ben, legutóbb pedig 2015-ben érkezett egy reboot, újra Schwarzeneggerrel, de a látványon kívül a Genisys sem tudott újat mutatni.

Terminator Genisys Screenshot 20150705110353 4 Original

A Deadline most azt írja, hogy 2019-ben jöhet a legújabb reboot, ahol végre újra James Cameron lesz a főnök, igaz, csak produceri minőségben – a rendezői székbe viszont ezúttal egy friss nagyágyút, Tim Millert ültették.

Miller hosszú ideig vizuális effektekkel dolgozott, de a Gopher Broke című animációs kisfilmért Oscar-jelölést is kapott 2005-ben, majd 2016-ban debütált rendezőként, a tipikus Marvel-filmeket felforgató Deadpool pedig meglepetésre a jelenlegi díjszezon komoly résztvevője lett.

Deadpool Gallery 03 Gallery Image

Bár James Cameron szerepét a projektben keresztapaiként írják le, kérdéses, hogy mennyi ideje lesz felügyelni a rebootot: jelenleg a bejelentett négy Avatar-folytatással foglalkozik, amely közül az első – a tervek szerint – 2018-ban már mozikba is kerül.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk