Az Egyesült Államok leköszönt elnöke, Donald Trump rendeletét revideálta Joe Biden. Ezentúl transznemű emberek is szolgálhatják a hazájukat a hadseregben.

A transzneműek is szolgálhatnak a hadseregben

Joe Biden amerikai elnök aláírt egy utasítást, ami visszafordította azt a Trump-korszakban meghozott döntést, ami alapján a Pentagon nagyrészt tiltotta a transzneműeknek, hogy szolgáljanak az amerikai hadseregben – írja az AP hírügynökség.

Joe Biden Transzgender Transznemuek Hadsereg Donald Trump
Joe Biden Amerikai Elnök A Rendelet Reformjának Bejelentése Során / Fotó: Joe Watson / Ap

A döntést Donald Trump az elnöksége első évében jelentette be a Twitteren. Biden módosítása azonnal megtiltja, hogy a hadsereg bármelyik tagját nemi identitás alapján tegyék ki a katonaságból.

Joe Biden: nincs kivételezés

Biden azt ígérte, hogy az elnöksége első hetén azért fog tenni, hogy egyenlőbb helyzetet teremtsen etnikai és egyéb, alulkezelt közösségek tagjainak. 

Kapcsolódó cikk

Az új amerikai elnök azt is mondta a rendeletről, hogy “amit elrendeltem, azzal lehetővé teszem az összes képzett amerikai számára, hogy egyenruhában szolgálhassa az országát”.

Amerika erősebb itthon és a világon is, amikor az inkluzív. A hadseregben sincs kivételezés

– tette hozzá Biden.

Biden reverses ban on transgender in military

President Joe Biden signed an order Monday reversing a Trump-era Pentagon policy that largely barred transgender individuals from serving in the military. (J...

A parancs kimondja, hogy újra meg kell vizsgálni azoknak az ügyét, akiket az előző irányelv értelmében nemi identitásproblémák miatt felmentettek vagy fel sem vettek. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet