Az amerikai halálsoron elítélt, Joe Nathan James Jr. „elhibázott” kivégzésének okait legalább néhány hónapig nem fedik fel a nyilvánosság számára.

Joe Nathan James-t volt barátnője, Faith Hall meggyilkolása miatt 1994-ben halálra ítélték, július 28-án pedig halálos injekciót kapott az alabamai Escambia megyei Atmore-ban található William C. Holman büntetés-végrehajtási intézetben, írja a DailyStar.

De csak azután halt meg, hogy a büntetés-végrehajtási tisztviselők csaknem három órát töltöttek azzal, hogy beindítsák az intravénás vezetéket a halálos szerek beadására, amit a Halálbüntetési Információs Központ (DPIC) „az Egyesült Államok halálbüntetés-eseteinek modern történetének legrosszabb hibái” közé sorolt.

Azokat a boncolási jegyzőkönyveket azonban, amelyekből több információ derülhet ki arról, hogy miként sikerült ilyen rosszul a kivégzés, először egy nagy esküdtszék elé kell terjeszteni, mielőtt általános megtekintésre kiadnák.

A kivégzés alatt James nem válaszolt semmilyen kérdésre, de a szóvivő közölte, nem volt altatva a kivégzés során, és a család közlése szerint a boncolás során egyértelműen arra utaló jeleket találtak, hogy James küzdött a csuklóját szorító hevederekkel.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet