Unalmas a jóga? Próbáltad már a levegőben? És kecskékkel? Vagy sörrel?

Az elmúlt években a jóga az egyik legfontosabb sportággá, szabadidős tevékenységgé vált. Hiába terjedt el, és örvend egyre nagyobb népszerűségnek, sokan még mindig azt gondolják, hogy unalmas. Nem tudják, hogy lehet jógázni a levegőben is, vagy kecskékkel, sőt, sörrel!

A jógatermek és oktatók igyekeznek változatos gyakorlatsorokkal, speciális zenével, füstölőkkel, színes matracokkal, hevederekkel és egyéb eszközökkel érdekesebbé tenni az órákat. Egyes helyeken azonban ennél is tovább mentek. Ezeket a szuper és vicces ötleteket mutatjuk most meg.

5 tippünk is van azok számára, akik unalmasnak találják a hagyományos jógázást.

Nevetős jóga 

39280677 303

Néha a mindennapok során nincs elég lehetőségünk arra, hogy nevessünk. A nevetős jóga ezt a hiányt pótolja. Az óra egy meglehetősen mesterséges nevetési gyakorlattal kezdődik, amiben ilyeneket mondanak a résztvevők: “hohoho” és “hahaha.” Az igazi vihogásnak automatikusan jönnie kell. A nevetős jóga enyhíti a feszültséget és erősíti az immunrendszert. Ez tűnik a legegyszerűbb jóga fajtának, és kitűnő választás kezdőknek.

Jóga múzeumban

39314186 303 1

Ilyen már a szomszédunkban is van. Mielőtt a bécsi Albertina Múzeum megnyitja kapuit a közönség előtt, jógik töltik meg. A jóga óra fél 9-kor kezdődik a múzeum pompás csarnokaiban. A meditatív atmoszféra ideális körülményeket kínál a gyakorláshoz. És mikor végül 10 órakor kinyit a múzeum, nem kell elmenniük a jógiknak: maradhatnak az Albertinában, a jóga jegyük ugyanis a múzeumlátogatást is magában foglalja.

Jóga a levegőben

39280739 303

Mintha a jóga önmagában nem lenne elég nehéz! A légi jóga a mennyezetről lelógó, függőágyra emlékeztető, széles anyag segítésével tartja meg a jógikat. Az ászanák alatt ezekben a ruhaszerűségekben fekszenek, ülnek vagy lógnak a gyakorlók. A gyakorlatok során meg kell feszíteni a testünket, ami a későbbi, nehezebb ászanák esetében egyébként is alapvető fontosságú.

Jóga kecskékkel

38952400 303

Nagyon egyszerű a koncepció: a jógikkal együtt néhány kecskét is beengednek a terembe. Az állatokat nemigen érdeklik az ászanák. De úgy tartják, a kérődző kecskék látványa nyugtató hatással van az emberre. Egyesek a kecske simogatásának gyógyító erőt tulajdonítanak.

Sörös jóga

39280784 303

A napüdvözlet helyett ebben a fajta jógában hosszú “cheeeeers-t” mondanak. Az egyes gyakorlatok után a jógikat néhány korttyal jutalmazzák kedvenc sörükből. Az egyórás gyakorlás során két üveg sör fogy el. Előfordulhat persze, hogy az óra vége felé már nem sikerül olyan precízen végrehajtani a gyakorlatokat, mint elején. De annyi baj legyen!

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból