Nézem Színház John Arthur Lithgow és Sir Ian McKellen is kiállt...

John Arthur Lithgow és Sir Ian McKellen is kiállt az SZFE mellett

Promóció

Sir Ian McKellen és John Arthur Lithgow is kiállt a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) mellett, és ezt a két színészóriás egy-egy fotóval is tanúsította.

Sorban csatlakoznak külföldi művészek

Promóció
- Advertisement -

Noha sem a Szegedi Tudománegyetem, sem az ELTE ÁJK vezetősége nem nézte jó szemmel a hallgatóik kiállását a Színház- és Filmművészeti Egyetem mellett, számos nagyágyú művész támogatásáról biztosította az SZFE-t. Miután Mundruczó Kornél, Petrányi Viktória és Wéber Kata az idei Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon #FreeSZFE-s feliratú pólóban jelent meg a sajtótájékoztatón és a külföldi sajtónak elmagyarázták ennek okát, többen csatalkoztak. A brit kulturális élet legjava mellett az említett filmfesztivál nemzetközi zsűrielnöke, Cate Blanchett is támogatásáról biztosította az egyetem hallgatóit. De a szintén a velencei filmfesztiválon versenyző Horvát Lili és Stork Natasa is hasonló módon jelent meg, mint Mundruczóék.

(balról jobbra) Petrányi Viktória producer, Kevin Turen amerikai producer, Wéber Kata, Vanessa Kirby brit színésznő és Mundruczó Kornél a Pieces of a Woman című film bemutatóján 2020. szeptember 5-én / Fotó: Tiziana Fabi / AFP

A Pieces of a Woman rendezője, Mundruczó kiállását a győri Fidesz egy Facebook-posztban “hányásnak” nevezett, amit később töröltek. Ezen vélemény nem egyezik a külföldi művészekével, ugyanis Oscar-díjasoktól kezdve Pulitzer-díjason át Tony-díjasokig sorba állnak ki az SZFE mellett.

Újabb nagyágyúk álltak ki az SZFE mellett

A már így is illusztris névsort két másik legenda ékesíti tovább, ugyanis Sir Ian McKellen Golden Globe-díjas (Raszputyin, 1997) és a szintén Golden Globe-díjas (Dexter, 2010) John Arthur Lithgow is az SZFE mellett áll.

John Arthur Lithgow (b) és Ian McKellen (j) is kiáll az SZFE mellett / Fotó: Színház- és Filmművészeti Egyetem Facebook-oldala

John Arthur Lithgow azt üzente, hogy a világon élő művészek tisztában vannak a jelenlegi küzdelmükkel, és támogatják a barátaikat, az SZFE-t.

Színház- és Filmművészeti Egyetem

A mitos21 Európai Színházi Hálózat közleménye The European theatre … network mitos21, representing some of the most prestigious public theatre institutions in Europe, stands in solidarity with our colleagues in Hungary, the faculty members and students of the Budapest University of Theatre and Film Arts; mitos21 supports their struggle tosafeguard the autonomy of SZFE, a University that has nurtured, over the past decades, generations of outstandingly talented artists, who have brought Hungarian theatre and film international renown.

Tisztelettel és elismeréssel gondolnak ezen művészek az egyetem kimagasló bátorságára, írta Lithgow.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3