John Carpenter, a horrorguru visszatér a rendezéshez

A Halloween rendezője, John Carpenter azt nyilatkozta, hogy a The Ward című utolsó filmje óta is dolgozik néhány televíziós projekten.

John Carpenter azt ígérte a cannes-i filmfesztiválon, hogy visszatér a rendezői székbe, méghozzá televíziós vonalon, tudtuk meg a The Hollywood Reporter cikkéből.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Dolgozom néhány TV-s projekten és pár nagyjátékfilmes ötleten. Más idők járnak, így hosszabb időt vesz igénybe, hogy beinduljanak. Minden kiderül a maga idejében [/perfectpullquote]

– nyilatkozta a rendező.

A rendező legutóbbi filmje a 2010-es The Ward volt, amelyben az Aquaman sztárja Amber Heard és Mamie Gummer játszottak.

john carpenter halloween
John Carpenter a legendás Halloween című film rendezője / Fotó: The Daily Beast

Az előkészületben lévő Menekülés New Yorkból című film újrafeldolgozásával kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy nem akar beleszólni a Leigh Whannell rendezésében készülő új verzióba, csupán executive produceri feladatokat lát el. A filmmel kapcsoltban azt is megerősítette, hogy Kurt Russel nem fog benne szerepelni.

Legyőzhetetlen a Halloween Amerikában / ContextUs

A Universal és a Blumhouse produkciója, melyben a főszerepet Jamie Lee Curtis játssza, második hétvégéjén 32 millió dolláros (9,1 milliárd forintos) jegyárbevételt hozott, ami 58 százalékkal kevesebb a parádés nyitásnál. A film már pénteken átlépte a 100 milliós határt, ehhez járult az Amerikán kívüli forgalmazás, így összesen 172 milliónál jár.

A rendező bátorítja a fiatal filmeseket, hogy független filmmel lépjenek be a filmes bizniszbe annak ellenér, hogy nehéz finanszírozást találni, mert fontos, hogy megtanulják a szakma alapjait. John Carpentert Golden Coach-díjjal tüntették ki Cannes-ban. Ezt a díjat tavaly Martin Scorsese filmrendezőnek ítélték oda.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból