John Fitzgerald Kennedy gyilkosának egyik ismerőse szerint szexuális frusztráció miatt követte el a merényletet.

Lee Harvey Oswald 1963. november 22-én lelőtte John Fitzgerald Kennedy-t, az Egyesült Államok elnökét, amikor elnöki látogatást tett Dallas-ban. Paul Gregory, az Oswald-házaspár egykori barátja egy regényben árulta el, mit tapasztalt a gyilkossal kapcsolatban, írjaBlikk.

Gregory a merénylő szovjet feleségét, Marinát tanította angolul. 

Furcsa volt számomra, hogy hiába született gyermekük, egyáltalán nem tűnt úgy, hogy szeretnék egymást. Az is kiderült, hogy Lee gyakran verte Marinát, és nem akarta emberek közé engedni. Akkor ugyanis rájön, hogy ők a lehetőségek hazájában csórók

– írta az Oswaldok című könyvében. Bevallása szerint a gyilkos egy “végtelenül frusztrált ember volt, mert szinte semmi sem sikerült neki az életben”.

Szegény volt, ezért a kapitalizmust okolta. Ráadásul a felesége sem volt vele elégedett szexuális téren, nem tartotta igazi férfinak. Félre is lépett. Lee neki akart bizonyítani egy sokkoló tettel.

“Ezért tervelte ki Kennedy elnök meggyilkolását, amellyel bevonulhatott a történelembe. Az volt a téveszméje, hogy így majd a felesége is felnéz rá, mert erős, elszánt férfinak tűnik majd a szemében, aki semmitől sem riad vissza” – árulta el.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet