Kihagyhatatlan! John Lennon-est a Pólus Moziban

A 20. század egyik legnagyobb hatású művésze, John Lennon előtt tisztelegnek pénteken este a fővárosi Pólus Mozi Rock Klubjának következő emlékprogramján. A rendezvényen fellép a Blackbirds tribute zenekar, levetítik John Lennon és Yoko Ono 1972-ben készült Imagine című zenés filmjét és egy relikviakiállítás is lesz.

Lennon legismertebb és legnépszerűbb szólólemeze, az 1971-ben megjelent Imagine-t tavaly újramaszterelve, számos ritkasággal bónuszként ismét kiadták. Az ex-Beatle és felesége, Yoko Ono filmjében az album teljes zenei anyaga elhangzik, emellett néhány dal hallható Ono Fly című lemezéről is.

john lennon yoko ono the independent
John Lennon és Yoko Ono / Kép: The independent

A Lennon és Ono angliai otthonában és londoni, New York-i utazásain készült, szürreális hangulatú film álomszerű felvételei az ikonikus album születését dokumentálják, emellett egy sajátos korrajzként betekintést nyújtanak az excentrikus művészpár életébe és mindennapjaiba. A filmet 2018-ban képkockánként restaurálták, a hangfelvételeket a többszörös Grammy-díjas Paul Hicks keverte újra és a film rövid időre világszerte visszatért a mozivászonra.

john lennon passporto johnyleloncom
Lennon legismertebb és legnépszerűbb szólólemeze, az 1971-ben megjelent Imagine. / Kép: johnlennon.com

A mozikba kerülő, bővített változat tizenöt percnyi, korábban nem látott extra stúdiófelvételt tartalmaz, amelyeken Lennon és a Plastic Ono Band – George Harrison, Nicky Hopkins, Alan White és Klaus Voormann – a How Do You Sleep? és az Oh My Love című dalt adja elő.

John Lennon – Oh My Love – Lyrics

OH MY LOVE – A beautiful love song from John Lennon’s 1971 album IMAGINE.

 

A filmvetítés előtt egyórás koncerttel várja a Lennon-rajongókat Magyarország legrégebbi Beatles-emlékzenekara, az idén tizenöt éves Blackbirds, amely korabeli hangszerek és hangulatos háttérvetítés segítségével idézi meg Lennont és a legendás zenekart. Az együttes ezen az estén kizárólag John Lennon szerzeményekből válogat a Beatles különböző korszakaiból és Lennon szólóéveiből.

A Gyűrűk ura rendezője készít dokumentumfilmet a Beatles együttesről

A dokumentumfilmhez a Beatles stúdiófelvételeiből 55 órányi, korábban nem publikált anyagot dolgoz fel az új-zélandi filmes, aki a közelmúltban az első világháborús archív felvételekből készített dokumentumfilmet. A háborús visszaemlékezéshez kifejlesztett restaurációs technológiát alkalmazza majd a brit együttes archív filmjeinek felfrissítéséhez. Az egészestés dokumentumfilm a Let It Be című, 1970 májusában megjelent album stúdiófelvételeiről szól.

Az emlékzenekar tagjai szenvedélyes gyűjtők is: az est kísérőprogramjaként egy relikviakiállítást is megtekinthetnek a nézők a mozi aulájában.

Helyszín: Pólus mozi

Időpont: 2019. február 8., péntek, 19 óra

Jegyrendelés: ITT


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból