John Lennon gyilkosa szeretne kijönni a börtönből

New York állam hatósága tizedszer is elutasította John Lennon gyilkosának, Mark David Chapmannek a kérelmét, hogy feltételesen szabadlábra helyezzék. A 63 éves férfi rácsok mögött marad, még legalább két évre.

A férfi 1980. december 8-án, manhattani lakása előtt lőtte agyon a Beatles egykori sztárját, aki akkor 40 éves volt. Chapman 1981-ben életfogytiglani börtönbüntetést kapott. Először 20 év után kérhette a feltételes szabadlábra helyezést. A férfi jelenleg a New York állam nyugati részében fekvő Wende fegyházban raboskodik.

A bizottság döntése szerint Chapman szabadlábra helyezése összeegyeztethetetlen lenne a társadalom érdekeivel és biztonságával, valamint kisebbítené a bűncselekmény súlyosságát.

19340594 Standard
John Lennon Utolsó Fotója, Amit Vele Készítettek / Fotó: N. J.

A testület szerint emellett fennáll a veszélye annak, hogy a börtönből való kikerülése esetén valaki bosszúból vagy népszerűségre vágyva árthat Chapmannek.

Politikusok és Lennon hívei egyaránt követelték Chapman rácsok mögött tartását a világhírű zenész New York-i Central Parkban lévő emlékhelyén.

Chapman két év múlva, 2020 augusztusában folyamodhat újra feltételes szabadlábra helyezésért.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból