John Malkovich körülbelül kilencven filmet forgatott, amelyek között található mainstream, független, európai művészfilm vagy gagyi. Ha kell, eljátssza saját magát, rosszfiúkat vagy klasszikus szereplőket. Az igazi szerelme viszont a színház.

A baseball-pályáról a színházba

A The Guardian újságírója az Űrhadosztály című új sorozata apropóján készített interjút a színésszel, amely május 29-től látható a Netflixen. Az Űrhadosztály műfaja politikai szatíra, amelyben Malkovich egy lassan beszélő tudóst alakít Steve Carell oldalán, aki a főszereplő Mark R. Naird tábornokot játssza. Néhány éve Donald Trump azt találta mondani, hogy 2024-ben szeretne űrhajósokat küldeni a Holdra, de a sorozat ötlete állítólag már ezt megelőzően megszületett. A szokásos sorozatpromó helyett végül a két alkalommal Oscar-díjra jelölt színész egész pályafutását átfogó beszélgetés lett a végeredmény.

John Malkovich Interju Urhadosztaly Scaled
John Malkovich / Fotó: Markus Burke / Laif / Camera Press

A 66 éves Malkovich immár öt évtizede dolgozik a szórakoztatóiparban, pedig sosem voltak ilyen ambíciói. Nem igazán tehetős, de temperamentumos családban nőtt fel egy illinois-i kisvárosban. Édesanyja a helyi újság kiadójaként és szerkesztőjeként dolgozott, apja környezetvédelmi szakújságíró és aktivista. Három húgával és bátyjával éltek. Apja és a bátyja, Danny keze is gyakran eljárt.

„Átléptem a határt és megkaptam a magamét érte. Így ment ez akkoriban. Gyerekkoromban elég sokszor megvertek, és akkor mi van?” – mesélte.

John Malkovich-csal folytatódik Az ifjú pápa / ContextUs

Mint azt már korábban bejelentették, a Jude Law főszereplésével forgatott nagy sikerű sorozatnak nem lesz második évada. A produkciót megrendelő HBO és Sky közleménye szerint Sorrentino inkább egy újabb, korlátozott epizódszámú szériát rendez a modern pápaság világáról The New Pope címmel. Law Az ifjú pápa című sorozatban Lenny Belardót alakította, aki az első amerikai pápaként XIII.

Tiniként, 16 éves korában több mint 100 kg-t nyomott, és Röfinek csúfolták. Egy speciális diétával jó 30 kg-t leadott.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Fiatal koromban baseballoztam, az apám volt az edzőm. Mindig azt mondogatta, ha legalább feleannyira a játékra koncentrálnék, mint arra, hogy hogy nézek ki játék közben, akkor kiváló baseballos lenne belőlem[/perfectpullquote]

– idézte fel emlékeit.

Malkovich bizony eredetileg profi baseballjátékos akart lenni. Csak azért kezdett el színészkedni, mert megtetszett neki egy lány a drámacsoportban. De dolgozott buszsofőrként, a főiskolán hallgatott biológiát és szociológiát, aztán két egyetemen is színésznek tanult, de mindkettőt otthagyta. Majd Chicagóba költözött, és 1976-ban alapító tagja lett a Steppenwolf színházi társulatnak, ahol többek között első feleségével, Glenne Headly-vel és Gary Sinise-szel játszott.

Hiú, de nem számító

Az első Oscar-jelölést mint a legjobb mellékszereplő 1985-ben kapta a Hely a szívemben című filmben egy világtalan férfi megformálásáért. A Veszedelmes viszonyokban nyújtott alakítása hozta el számára a világhírt 1988-ban. Michelle Pfeifferrel a filmbeli kapcsolata a kamerák mögött is folytatódott, és ez véget is vetett házasságának. A rákövetkező évben az Oltalmazó ég forgatásán megismerkedett Nicoletta Peyran rendezőasszisztenssel, akivel azóta is együtt él.

Space Force | Official Teaser | Netflix

Steve Carell, welcome to Space Force. From the crew that brought you The Office, Space Force is coming soon to Netflix. SUBSCRIBE: http://bit.ly/29qBUt7 Abou…

Malkovich számos csábítót alakított karrierje során: elég a Veszedelmes viszonyok Valmontjára gondolni, vagy a Célkeresztben egészen tébolyult Mitch Leary-jére vagy akár Az ifjú pápa című sorozatban. Pedig a színész nem igazán érzi magáénak a csábító szerepét, a hiúság kivételével, mert ezek a karakterek mind rideg, számító emberek, ezeket a jelzőket pedig senki sem aggathatja rá. Inkább azért szeret játszani, hogy nevessenek az emberek.

Malkovich a Műcsarnokban! – Sandro Miller: Malkovich Malkovich Malkovich

Sandro a kilencvenes évek végén találkozott először John Malkovich-csal, a Steppenwolf színházzal végzett fotózás során. Több mint tizenhat év elteltével is számos közös projektet hoztak létre, melyek közül a legutóbbi a Malkovich Malkovich Malkovich | Tisztelet a kamera mestereinek címet viseli. A kiállítás a Műcsarnokban megtekinthető, és néhány izgalmas tárlatvezetést is a figyelmetekbe ajánlunk.

Nemrégiben volt egy színházi szerepe, amelyben egy Harvey Weinstein-szerű karaktert alakított. Annak ellenére, hogy rengeteg színésznek szüksége van arra, hogy együttérezzen az általa megformált személyiséggel, ő ezt nem igényli. Azon viszont megdöbbent, hogy Weinsteint egyáltalán elítélték, ráadásul börtönbe is vonult. Szerinte még korai annak a megítélése, hogy a #metoo mozgalom alapjaiban megváltoztatta-e a filmipart, de reménye szerint igen.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Borzasztó, ha attól függ, hogy valaki megkap-e egy munkát, hogy hajlandó-e cserébe szexuális ellenszolgáltatást végezni[/perfectpullquote]

– mondja a színész, akit 19 éves korában az egyetemen egy idősebb tanára megkörnyékezte, de végül semmi következménye nem lett a visszautasításnak.

A mázlista

Malkovich a karantént a massachusetts-i Cambridge-ben töltötte a feleségével, lányával Amandine-nel, aki egy élelmiszerboltban dolgozik. Fia, Loewy Oregonban programozó. Mint apa örül, hogy gyerekei nem a szórakoztatóiparban találták meg a hivatásukat.

John Malkovich Urhadosztaly
John Malkovich Dr Adrian Mallory Szerepében Az Űrhadosztályban / Fotó: Aaron Epstein / Netflix

Néhány éve, 2008 decemberében állítása szerint minden vagyonát elvesztette. A színész vagyonát tanácsadó Bernie Madoffnál, minden idők legnagyobb pénzügyi csalójánál fektette be a színész tőkéjét. Malkovich ekkor színházi rendezői munkájából Mexikóvárosból tért vissza New Yorkba. Amikor megtudta, hogy odalett minden pénze, először is vett egy doboz cigarettát. Néhány napig sokkos állapotban volt, de ma már nem tudja megmondani, hány milliója lett oda, csak annyi, hogy nem kevés.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]De mindez nem számít. Változtattunk az életmódunkon és a költségeinken. Jobban fizető munkákat vállaltam, és évekig megállás nélkül dolgoztam. Egy ideig nem fizettem mindent a barátaim és a családom helyett. Nem csináltunk olyan filmeket, amik csak vitték a pénzt[/perfectpullquote]

– osztotta meg az anyagi talpraállás praktikáit. Néhány nap elteltével már inkább annak örült, hogy van munkája és hogy életben maradt.

„Manapság alig van valakinek banki megtakarítása. Olvastam, hogy az amerikaiak jelentős hányada 400 dollárt se tudna összekaparni vészhelyzet esetén” – tette hozzá.

As a scientist he’s got a loyalty to reason-makes him a little untrustworthy. John Malkovich is Dr. Adrian Mallory, Head Scientist of the Space Force.

No Description

„Nagyon szerencsés vagyok. Nem ismerek nálam szerencsésebb embert. Családunk összes gyerekénél sokkal nagyobb mázlim volt, akik pedig sokkal izgalmasabb személyiségek és tehetségesebbek vagy okosabbak nálam. Amikor szomorú vagy nehéz dolgok történtek velem, akkor sem éreztem szükségét, hogy panaszkodjak miattuk. Azt hiszem, összességében elég pozitív ember vagyok” – mondta a színész.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.