Nézem Fotó John Offenbach fotográfus újradefiniálja a mai zsidó identitást

John Offenbach fotográfus újradefiniálja a mai zsidó identitást

John Offenbach fotográfus legutóbbi munkáján keresztül azt vizsgálja, mit jelent manapság a zsidó identitás. A vallásostól a szekulárisig, gazdagtól a hajléktalanig, a bűnözőtől a törvénytisztelőig harmincnégy nagyméretű portrét készített világszerte zsidó emberekről – írja a Creative Boom.

- Advertisement -

A sorozathoz a lehető legkülönbözőbb zsidó embereket válogatta össze, hogy ezzel is eloszlassa azt a téves elképzelést, miszerint csak egy féle zsidó létezik. John Offenbach tizenkét országban járt fotózni, Etiópiától Ukrajnáig, Argentínától Kínáig.

John Offenbach önarckép – Fotó: John Offenbach

A kezdeti ellenállás dacára Offenbach ragaszkodott ahhoz, hogy a projekt elnevezése ZSIDÓK legyen. Elmondta, hogy a munka nagy része a zsidó szó rehabilitációjáról szól, hogy többé ne szitokszóként tekintsünk rá.

Ai Weiwei Legóból készített portrékat az eltűnt mexikói gyerekekről

Aligha létezik még egy olyan nagylelkű és tehetséges művész, mint Ai Weiwei. A művészetében mindig jelen van az alázat és az empátia. Ezt ismét bizonyította legújabb munkájában, amellyel az eltűnt mexikói tanulók és tanárok előtt teszi tiszteletét. ai weiwei lego, ai weiwei mexikó

A fotográfus azt is elmondta, hogy tizenkét országban járt, de nem diaszpóra-projektet akart létre hozni.

Minden modellemet semleges háttér előtt fotóztam le, fekete-fehérben. Az eredmény nagyon objektív lett

– nyilatkozta Offenbach.

A sorozatot részben August Sander német fényképész ihlette, aki a 20. század elején az uralkodó társadalmi megosztottság figyelmen kívül hagyásával készített képeket honfitársairól.

Egy férfi 70 éves korában tudta meg, hogy 100%-ban zsidó

A MyHeritage nevű, genetikai alapú családfakutatással foglalkozó szervezet felmérése szerint Izrael után a népességhez viszonyítva Magyarországon él a legtöbb zsidó leszármazott, több mint az Egyesült Államokban. Az eredmény még a kutatókat is meglepte – jelentette a Jediót Ahronót című izraeli újság honlapja, a kedden.

„Ez a projekt az arcokra fókuszál. Valóság, őszinteség és változatosság látható ezeken a retusálatlan képeken. Átlagos emberek igazi arca – a mindennapi különleges és figyelemre méltó” – magyarázta a fotós. A portrék címe a modell foglalkozására vagy életkörülményeire utal. Kém, kukásember, Nobel-díjas – Offenbach rendezni kívánja a zsidók identitását a társadalom teljes spektrumán.

A Londoni Zsidó Múzeumban lehet majd megtekinteni Offenbach ZSIDÓK című kiállítását 2019. november 14. és 2020. április 19. között. A sorozat 120 képét bemutató album a megnyitóra fog megjelenni.

Promóció

legnépszerűbbek

Ezek a legjobb Tarantino-filmek a Rotten Tomatoes szerint

A Rotten Tomatoes-on a közönség értékelései alapján így rangsorolták Tarantino filmjeit.

Bödőcs Tibor: „Hugyozzál Hölgyet hermelinnel a hóba, hülyegyerek!” – Így veti a képzőművészetbe magát Bödőcs

Bödőcs Tibor humoristának október elején jelent meg második könyve, a Meg se kínáltak. Korábban már elolvastuk, „megkritizáltuk”, most pedig kiszemezgettük belőle a képzőművészethez – kulturális magazin révén – kötődő legjobb idézeteket.

a szerk. ajánlása

Ilyen lenne, ha a kedvenc filmjeleneteinket a kedvenc Disney-karaktereinkkel vegyítenénk

A Disney-figurák jól mutatnak a hollywoodi filmek jeleneteiben is

Ezekre az előadásokra küldenék el a politikusokat a színészek

"Kásler Miklósnak szeretném ajánlani a 10 című előadásunkat, mert az a tízparancsolatról szól", mondja Sodró Eliza.

Ez a 100 legjobb könyv, amelyek átformálták a világot – A 10 legjobb ifjúsági regény

A BBC összeállította minden idők legnagyobb hatású angol nyelvű regényeinek 100-as listáját. Cikksorozatunk hetedik részében a tíz legjobb ifjúsági regényt mutatjuk be.

most pörög

Mutatunk 10 találmányt, amely a nők kényelmét szolgálja

Szőrtelenítés a 9. hónapban? Kisgyerekkel pisilni menni egy bevásárlóközpontban? Már mindenre is van megoldás a hölgyek számára!

Az Instagram cenzúrázza a Photoshoppolt képeket

Ha nem figyelsz oda az Instagram-képeidre, akkor könnyen a cenzúra áldozatává válhatsz.

10 jel, hogy a barátod már többet szeretne tőled, mint barátzóna

Barátzóna vagy van esélyed többre is? Úgy érzed, a barátod egy ideje másképpen közelít hozzád? A cikk segíthet eligazodni, hányadán álltok egymással.

Az új Versace-kampány az internet erejére fókuszál J. Lo-val a főszerepben

Jennifer Lopez és Kendall Jenner a Versace új kampányában szerepelnek.

Mutatunk 10 olcsó és környezetbarát háztartási trükköt

Végre rászántad magad a takarításra, amit mi sem bizonyít jobban, hogy már a gumikesztyűt is felhúztad, amikor rájössz, hogy kifogyott az a bizonyos tisztítószer?

ez is érdekeltéged
<3