Nézem Fotó John Offenbach fotográfus újradefiniálja a mai zsidó identitást

John Offenbach fotográfus újradefiniálja a mai zsidó identitást

Promóció

John Offenbach fotográfus legutóbbi munkáján keresztül azt vizsgálja, mit jelent manapság a zsidó identitás. A vallásostól a szekulárisig, gazdagtól a hajléktalanig, a bűnözőtől a törvénytisztelőig harmincnégy nagyméretű portrét készített világszerte zsidó emberekről – írja a Creative Boom.

Promóció
- Advertisement -

A sorozathoz a lehető legkülönbözőbb zsidó embereket válogatta össze, hogy ezzel is eloszlassa azt a téves elképzelést, miszerint csak egy féle zsidó létezik. John Offenbach tizenkét országban járt fotózni, Etiópiától Ukrajnáig, Argentínától Kínáig.

John Offenbach önarckép – Fotó: John Offenbach

A kezdeti ellenállás dacára Offenbach ragaszkodott ahhoz, hogy a projekt elnevezése ZSIDÓK legyen. Elmondta, hogy a munka nagy része a zsidó szó rehabilitációjáról szól, hogy többé ne szitokszóként tekintsünk rá.

Ai Weiwei Legóból készített portrékat az eltűnt mexikói gyerekekről

Aligha létezik még egy olyan nagylelkű és tehetséges művész, mint Ai Weiwei. A művészetében mindig jelen van az alázat és az empátia. Ezt ismét bizonyította legújabb munkájában, amellyel az eltűnt mexikói tanulók és tanárok előtt teszi tiszteletét. ai weiwei lego, ai weiwei mexikó

A fotográfus azt is elmondta, hogy tizenkét országban járt, de nem diaszpóra-projektet akart létre hozni.

Minden modellemet semleges háttér előtt fotóztam le, fekete-fehérben. Az eredmény nagyon objektív lett

– nyilatkozta Offenbach.

A sorozatot részben August Sander német fényképész ihlette, aki a 20. század elején az uralkodó társadalmi megosztottság figyelmen kívül hagyásával készített képeket honfitársairól.

Egy férfi 70 éves korában tudta meg, hogy 100%-ban zsidó

A MyHeritage nevű, genetikai alapú családfakutatással foglalkozó szervezet felmérése szerint Izrael után a népességhez viszonyítva Magyarországon él a legtöbb zsidó leszármazott, több mint az Egyesült Államokban. Az eredmény még a kutatókat is meglepte – jelentette a Jediót Ahronót című izraeli újság honlapja, a kedden.

„Ez a projekt az arcokra fókuszál. Valóság, őszinteség és változatosság látható ezeken a retusálatlan képeken. Átlagos emberek igazi arca – a mindennapi különleges és figyelemre méltó” – magyarázta a fotós. A portrék címe a modell foglalkozására vagy életkörülményeire utal. Kém, kukásember, Nobel-díjas – Offenbach rendezni kívánja a zsidók identitását a társadalom teljes spektrumán.

A Londoni Zsidó Múzeumban lehet majd megtekinteni Offenbach ZSIDÓK című kiállítását 2019. november 14. és 2020. április 19. között. A sorozat 120 képét bemutató album a megnyitóra fog megjelenni.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3