Nézem Fotó John Offenbach fotográfus újradefiniálja a mai zsidó identitást

John Offenbach fotográfus újradefiniálja a mai zsidó identitást

Promóció

John Offenbach fotográfus legutóbbi munkáján keresztül azt vizsgálja, mit jelent manapság a zsidó identitás. A vallásostól a szekulárisig, gazdagtól a hajléktalanig, a bűnözőtől a törvénytisztelőig harmincnégy nagyméretű portrét készített világszerte zsidó emberekről – írja a Creative Boom.

Promóció

A sorozathoz a lehető legkülönbözőbb zsidó embereket válogatta össze, hogy ezzel is eloszlassa azt a téves elképzelést, miszerint csak egy féle zsidó létezik. John Offenbach tizenkét országban járt fotózni, Etiópiától Ukrajnáig, Argentínától Kínáig.

John Offenbach önarckép – Fotó: John Offenbach

A kezdeti ellenállás dacára Offenbach ragaszkodott ahhoz, hogy a projekt elnevezése ZSIDÓK legyen. Elmondta, hogy a munka nagy része a zsidó szó rehabilitációjáról szól, hogy többé ne szitokszóként tekintsünk rá.

Ai Weiwei Legóból készített portrékat az eltűnt mexikói gyerekekről

Aligha létezik még egy olyan nagylelkű és tehetséges művész, mint Ai Weiwei. A művészetében mindig jelen van az alázat és az empátia. Ezt ismét bizonyította legújabb munkájában, amellyel az eltűnt mexikói tanulók és tanárok előtt teszi tiszteletét. ai weiwei lego, ai weiwei mexikó

A fotográfus azt is elmondta, hogy tizenkét országban járt, de nem diaszpóra-projektet akart létre hozni.

Minden modellemet semleges háttér előtt fotóztam le, fekete-fehérben. Az eredmény nagyon objektív lett

– nyilatkozta Offenbach.

A sorozatot részben August Sander német fényképész ihlette, aki a 20. század elején az uralkodó társadalmi megosztottság figyelmen kívül hagyásával készített képeket honfitársairól.

Egy férfi 70 éves korában tudta meg, hogy 100%-ban zsidó

A MyHeritage nevű, genetikai alapú családfakutatással foglalkozó szervezet felmérése szerint Izrael után a népességhez viszonyítva Magyarországon él a legtöbb zsidó leszármazott, több mint az Egyesült Államokban. Az eredmény még a kutatókat is meglepte – jelentette a Jediót Ahronót című izraeli újság honlapja, a kedden.

„Ez a projekt az arcokra fókuszál. Valóság, őszinteség és változatosság látható ezeken a retusálatlan képeken. Átlagos emberek igazi arca – a mindennapi különleges és figyelemre méltó” – magyarázta a fotós. A portrék címe a modell foglalkozására vagy életkörülményeire utal. Kém, kukásember, Nobel-díjas – Offenbach rendezni kívánja a zsidók identitását a társadalom teljes spektrumán.

A Londoni Zsidó Múzeumban lehet majd megtekinteni Offenbach ZSIDÓK című kiállítását 2019. november 14. és 2020. április 19. között. A sorozat 120 képét bemutató album a megnyitóra fog megjelenni.

Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3