Jön a John Wick női változata, Keanu Reeves pedig a producer

Az Underworld és a Die Hard 4.0 rendezője készíti el a John Wick spin-off-ját Ballerina címmel, írja a Deadline.

A Lionsgate filmstúdió Len Wiseman rendezőt bízta meg, hogy levezényelje a sikeres John Wick-franchise spin-offját: jön a Ballerina.

ballerina john wick spinoff
Ballerina címmel készül a John Wick-franchise új darabja / Fotó: Lionsgate

A film történetének középpontjában egy fiatal bérgyilkosnő áll, aki bosszúhadjáratba kezd, miután legyilkolták a családját. A film gőzerővel készül: az írói feladatokkal a John Wick: 3. felvonás – Parabellum íróját, Shay Hatten forgatókönyvírót bízták meg.

Keanu Reeves sem marad ki a projektből, hiszen executive producerként felügyeli a spinoff létrejöttét.

A női karakter a legutóbbi John Wick-filmben is feltűnt, de az egyelőre még nem derült ki, hogy Reeves cameózik-e majd a Ballerinában. A női vonal mellett a stúdió készül a John Wick 4. részével is, ami nem csoda azok után, hogy a harmadik epizód világszerte 323 millió dollárt kaszált a mozikban.

Még ki sem „hűlt” a John Wick 3, máris bejelentették a folytatást

A Lionsgate filmstúdió bejelentette, hogy a John Wick-franchise nem áll le. Már a negyedik epizód pontos premier dátumát is kitűzték 2021 május 21-re, írja a . A lelkesedés nem véletlen, hiszen a John Wick: 3. felvonás – Parabellum amerikai nyitó bevétele elérte az 56 millió dollárt, ami még a Bosszúállók: Végjáték nyitányára is ráduplázott.

A rendező, Len Wiseman korában is készített már női főszereplővel akciófilmet, mégpedig az Underworld című vámpíros-farkasemberes horrort, de neki köszönhetjük a Die Hard 4.0 – Legdrágább az életed című Bruce Willis-filmet is. Sorozatok közül pedig többek között a Lucifer, Az Álmosvölgy legendája és a Kiválasztottak című szériák dicsérik a rendező keze munkáját.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból