Johnny Depp és Amber Heard bírósági perétől hangos a média, a tárgyalásokon ugyanis egyre csúnyább részletek derülnek ki az egykori színész házaspár kapcsolatáról. A nyilvánosság előtt azonban még durvább csata zajlik. 

Mindenki benne van

Johnny Depp a brit The Sun bulvárlap ellen indított rágalmazási-pert, miszerint a magazin “feleségverőnek” nevezte a Karib-tengerek leghíresebb kalózát. A tárgyalások azonban végül az Amber Hearddel való házasságának igen csúnya részleteire futottak ki. 

Johnny Depp
Johnny Depp A Bíróság Előtt, Kezében A Rajongóitól Kapott Virágcsokorral / Fotó: Getty Images

A rágalmazási per kapcsán már beszámoltunk az ügy legérdekesebb fordulópontjairól, mint egy bizonyítéknak tekinthető hangfelvételről, a hitvesi ágyban talált ürülékről, egy penthouse lépcsőjén zajló, nagy jelentőséggel bíró incidensről és Amber Heard legújabb vallomásáról, miszerint Depp nagyban megakadályozta őt karrierje kibontakozásában. A per már rég lerombolta az egykori álompárról alkotott vízióinkat, így nem csoda, ha valaki nem akar mélyebben belemászni az eset részleteibe. A közösségi médiának köszönhetően azonban még azok az olvasók is mindent tudnak fognak a Depp-Heard páros valódi arcáról, akik nem akarták követni a szörnyű fordulatokat.

Befolyásoló tényezők

A “közönségkapcsolat” nagy hátránya, hogy az olyan súlyos fordulatok esetén, mint egy válás, a közösségi médiát és a bulvárlapok kommentszekcióit elárasztják a rosszakaró rajongók, akik a The Guardian szerint olykor mesterséges intelligenciával rendelkező trollbotok. Az internetet ellepő manipulált fotók halmazai megkérdőjelezik a vallomásokat és a bírói döntést is. A hamis vagy névtelen fiókók által generált gyűlölködő üzenetek és feltételezések pedig szintén formálják a közvéleményt. 

Lehetséges, hogy ez a meta-összecsapás nagyobb hatással lesz az ügy kimenetelére, mint a jogi háttere. A közösségi médián megfigyelhető reakciók határozottan megváltoztathatják a családon belüli visszaélésekkel szembeni polgári peres eljárásokhoz fűződő hozzáállást. Továbbá elhomályosíthatja a pontosan átvizsgált bizonyítékok és a közvélemény kegyetlen ítélkezése közötti határokat. 

Johnny Depp nyilvános védelmét az amerikai ügyvéd, Adam Waldman folytatja. Saját Twitter-fiókján többször elítélte Heard tanúit az „in memoriam” szavakkal. Ez a bíró figyelmét is megragadta a múlt héten.

Johnny Depp-Amber Heard rágalmazási per: „Megöllek, megnézném, ahogy megerőszakolnak”

Folytatódott a Johnny Depp által indított rágalmazási per volt felesége, Amber Heard, a The Sun bulvárlap és kiadója, a News Group Newspapers ellen a londoni bíróságon. Miután a bíró az alperes próbálkozása ellenére nem ejtette az ügyet, így megkezdődött a maratonira tervezett per.

Waldman bírálta Amberd Heard jogi csapatát, miszerint a Powerscourt PR-társaságot foglalkoztatja a színésznő közösségi oldalainak kezelésére. A Powerscourt szándékosan együttműködő és alacsony megközelítésben tüntette fel a közszimpátiában nem igazán részesülő Heardöt.

Ki nyer?

Ha azonban ez nem lenne elég, mindkét pereskedő fél kihasználta a sztárbarátok támogatását is. Ebbe a körbe azonban nem tartozik bele Winona Ryder, Vanessa Paradis, Kate Moss, Elon Musk, James Franco és Paul Bettany, akik jogi bizonyítékokkal rendelkeznek. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A döntés az alapján születik, hogy két fél hogyan jelenik meg a bíróságon. Azt is gyakran tapasztalom, hogy egy háztartási vitában a bíró végül úgy dönt, mindkét fél hibás, mindenki sérült. Ezért lehet jó taktika az ügyvédeknek azzal érvelni, hogy azok a dolgok, amelyekkel ügyfeleiket vádolják, valójában megtörténtek. A bírónak bíznia kell abban, hogy jó orra van az igazsághoz[/perfectpullquote]

– mondta a Stowe Family Law szakembere, Sebastian Burrows. A bírósági eljárás önkényes jellege miatt azonban a PR-erőfeszítések a közvélemény hűségének megőrzése érdekében elengedhetetlenek. Burrows szerint a bírókat nem szabad, hogy a közvélemény befolyásolja, míg mások szerint ennek észlelése elengedhetetlen tényező az ítélethozatalban, különösen ha a szórakoztatóipar kiemelkedő személyiségeiről van szó. 

Johnny Depp nélkül jön A karib-tenger kalózai új része?

A pletyka, miszerint A karib-tenger kalózai franchise legújabb részében nem szerepel majd Johnny Depp mint Jack Sparrow, igaznak bizonyult. Sean Bailey a Disney egyik vezetője megerősítette, hogy a film Depp-mentes lesz. Egy interjúban Bailey a döntést azzal magyarázza, hogy ezzel a húzással a Disney „új energiát és vitalitást hoz majd” a sztoriba.

És hogy ki nyeri a pert? Ezt így előre nehéz eldönteni. Azonban az már megjósolható, hogy a sztárok közötti PR-háború kockázatos és igencsak költséges mulatság. Ha a bíró Heard bizonyítékait figyelmen kívül hagyja, legalább fennmaradhat támogatóinak az a véleménye, miszerint a színésznő egy házasságon belüli erőszak túlélő áldozata. Depp pedig nehezen tudja fenntartani az “imádnivaló hollywoodi” imázsát, hacsak teljes mentességet nem élvez. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.