Követem Sztárok Trollok, tweetek és híres barátok: az ördögi PR-háború Johnny...

Trollok, tweetek és híres barátok: az ördögi PR-háború Johnny Depp és Amber Heard között

Promóció

Johnny Depp és Amber Heard bírósági perétől hangos a média, a tárgyalásokon ugyanis egyre csúnyább részletek derülnek ki az egykori színész házaspár kapcsolatáról. A nyilvánosság előtt azonban még durvább csata zajlik. 

Mindenki benne van

Promóció
- Advertisement -

Johnny Depp a brit The Sun bulvárlap ellen indított rágalmazási-pert, miszerint a magazin “feleségverőnek” nevezte a Karib-tengerek leghíresebb kalózát. A tárgyalások azonban végül az Amber Hearddel való házasságának igen csúnya részleteire futottak ki. 

Johnny Depp a bíróság előtt, kezében a rajongóitól kapott virágcsokorral / Fotó: Getty Images

A rágalmazási per kapcsán már beszámoltunk az ügy legérdekesebb fordulópontjairól, mint egy bizonyítéknak tekinthető hangfelvételről, a hitvesi ágyban talált ürülékről, egy penthouse lépcsőjén zajló, nagy jelentőséggel bíró incidensről és Amber Heard legújabb vallomásáról, miszerint Depp nagyban megakadályozta őt karrierje kibontakozásában. A per már rég lerombolta az egykori álompárról alkotott vízióinkat, így nem csoda, ha valaki nem akar mélyebben belemászni az eset részleteibe. A közösségi médiának köszönhetően azonban még azok az olvasók is mindent tudnak fognak a Depp-Heard páros valódi arcáról, akik nem akarták követni a szörnyű fordulatokat.

Befolyásoló tényezők

A “közönségkapcsolat” nagy hátránya, hogy az olyan súlyos fordulatok esetén, mint egy válás, a közösségi médiát és a bulvárlapok kommentszekcióit elárasztják a rosszakaró rajongók, akik a The Guardian szerint olykor mesterséges intelligenciával rendelkező trollbotok. Az internetet ellepő manipulált fotók halmazai megkérdőjelezik a vallomásokat és a bírói döntést is. A hamis vagy névtelen fiókók által generált gyűlölködő üzenetek és feltételezések pedig szintén formálják a közvéleményt. 

Lehetséges, hogy ez a meta-összecsapás nagyobb hatással lesz az ügy kimenetelére, mint a jogi háttere. A közösségi médián megfigyelhető reakciók határozottan megváltoztathatják a családon belüli visszaélésekkel szembeni polgári peres eljárásokhoz fűződő hozzáállást. Továbbá elhomályosíthatja a pontosan átvizsgált bizonyítékok és a közvélemény kegyetlen ítélkezése közötti határokat. 

Johnny Depp nyilvános védelmét az amerikai ügyvéd, Adam Waldman folytatja. Saját Twitter-fiókján többször elítélte Heard tanúit az „in memoriam” szavakkal. Ez a bíró figyelmét is megragadta a múlt héten.

Johnny Depp-Amber Heard rágalmazási per: „Megöllek, megnézném, ahogy megerőszakolnak”

Folytatódott a Johnny Depp által indított rágalmazási per volt felesége, Amber Heard, a The Sun bulvárlap és kiadója, a News Group Newspapers ellen a londoni bíróságon. Miután a bíró az alperes próbálkozása ellenére nem ejtette az ügyet, így megkezdődött a maratonira tervezett per.

Waldman bírálta Amberd Heard jogi csapatát, miszerint a Powerscourt PR-társaságot foglalkoztatja a színésznő közösségi oldalainak kezelésére. A Powerscourt szándékosan együttműködő és alacsony megközelítésben tüntette fel a közszimpátiában nem igazán részesülő Heardöt.

Ki nyer?

Ha azonban ez nem lenne elég, mindkét pereskedő fél kihasználta a sztárbarátok támogatását is. Ebbe a körbe azonban nem tartozik bele Winona Ryder, Vanessa Paradis, Kate Moss, Elon Musk, James Franco és Paul Bettany, akik jogi bizonyítékokkal rendelkeznek. 

A döntés az alapján születik, hogy két fél hogyan jelenik meg a bíróságon. Azt is gyakran tapasztalom, hogy egy háztartási vitában a bíró végül úgy dönt, mindkét fél hibás, mindenki sérült. Ezért lehet jó taktika az ügyvédeknek azzal érvelni, hogy azok a dolgok, amelyekkel ügyfeleiket vádolják, valójában megtörténtek. A bírónak bíznia kell abban, hogy jó orra van az igazsághoz

– mondta a Stowe Family Law szakembere, Sebastian Burrows. A bírósági eljárás önkényes jellege miatt azonban a PR-erőfeszítések a közvélemény hűségének megőrzése érdekében elengedhetetlenek. Burrows szerint a bírókat nem szabad, hogy a közvélemény befolyásolja, míg mások szerint ennek észlelése elengedhetetlen tényező az ítélethozatalban, különösen ha a szórakoztatóipar kiemelkedő személyiségeiről van szó. 

Johnny Depp nélkül jön A karib-tenger kalózai új része?

A pletyka, miszerint A karib-tenger kalózai franchise legújabb részében nem szerepel majd Johnny Depp mint Jack Sparrow, igaznak bizonyult. Sean Bailey a Disney egyik vezetője megerősítette, hogy a film Depp-mentes lesz. Egy interjúban Bailey a döntést azzal magyarázza, hogy ezzel a húzással a Disney „új energiát és vitalitást hoz majd” a sztoriba.

És hogy ki nyeri a pert? Ezt így előre nehéz eldönteni. Azonban az már megjósolható, hogy a sztárok közötti PR-háború kockázatos és igencsak költséges mulatság. Ha a bíró Heard bizonyítékait figyelmen kívül hagyja, legalább fennmaradhat támogatóinak az a véleménye, miszerint a színésznő egy házasságon belüli erőszak túlélő áldozata. Depp pedig nehezen tudja fenntartani az “imádnivaló hollywoodi” imázsát, hacsak teljes mentességet nem élvez. 

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3