Június 9-én töltötte be 57. életévét Johnny Depp. Szülinapja alkalmából bemutatunk 5+1 érdekeséget a színész-producerről.

Jack Sparrow gyermekek arcára csal mosolyt

Johnny Depp as “Captain Jack Sparrow” sails into Vancouver to visit patients at BCCH [FULL VIDEO}

To learn more or to donate to support kids at BC Children’s Hospital, visit bcchf.ca. Patients at BC Children’s Hospital were delighted by a visit today with…

Jelenleg öt részből álló Karib-tenger kalózai című filmsorozat óriási sikerre tett szert világszerte, a Johnny Depp által filmvászonra vitt Jack Sparrow mindenki kedvence lett. Nem csoda, hogy Depp ezek után megtartotta a filmekben viselt jelmezét, sőt időnként magára is szokta ölteni. Egyszer ellátogatott egy kórházba, ahol Jack Sparrow-ként beteg gyerekek arcára csal mosolyt.

A hatodik epizódban azonban már nem Depp alakítja a főszerepet.

Tetoválásai az egész életét mesélik el

Johnn Depp Tetovalasai Winona Ryder
/ Fotó: Getty Images

Szokták mondani, hogy a tetováltatás olyan, mint a drogfüggőség: aki egyszer komolyan belekezd, mindig többet és többet akar. Ez különösen igaz Deppre, akinek jelenleg 37 tetoválás borítja a testét. Mindegyik sajátos jelentéssel bír, végigpásztázva őket betekintést nyerhetünk Depp életébe. Van azonban olyan tetkója is, amit idővel módosítani kellett, ilyen például Winona Ryder, akinek a nevét később Wino Foreverre változtatta, miután véget ért a románc.

Inkább eljegyzős típus, mint házasodós

Johnny Depp Amber Heard Bantalmazas Veres
Amber Heard És Johnny Depp / Fotó: C Flanigan/Getty Images

Depp számtalan szerelmét jegyezte el, egész pontosan talán csak ő tudja megmondani, hány kedvesének kérte meg a kezét. Eddig azonban “csak” két alkalommal állt oltár elé, ám sajnos mindkét házassága csúfos véget ért. Első felesége, Lori Anne Wilson viszont kiállt a színész mellett, mikor a második házastársa, Amber Heard bántalmazással vádolta meg. Lori Anne hazugnak nevezte Ambert, ugyanis véleménye és tapasztalata szerint teljesen kizárt, hogy a színész valaha is bántotta volna. Később olyan hangfelvétel került elő, ami épp az ellenkezőjéről tanúskodik: a feleség abuzálta Deppet.

Kirúgták a gimnáziumból

Úgy tűnik, a hírességek körében nem ritka az iskolakerülés – ebben a cikkünkben összeírtuk, kik azok, akik híresek lettek a kicsapás után. Johnny Deppet már középiskolából meneszteni kellett a viselkedése miatt. Ám a híres színészt mindez egyáltalán nem zavarta, ugyanis akkoriban már gitározott egy ideje, és elhatározta, hogy rocksztár lesz – írja a Go Social.

Rocksztárnak sem utolsó

Johnny Depp Marilyn Manson
Depp És Marilyn Mansn / Fotó: Getty Images

A zenetörténet szempontjából fontos pillanatok sora Tom Petty – Into the Great Wide Open című klipjével kezdődik, amelyben Depp egy zenész tiszavirág életű karrierjét mutatja be. Valószínűleg azért vállalta el ezt a szerepet, mert kissé hasonlít a saját életútjához. Eredetieg ő is zenésznek készült és a Kids nevű zenekarban játszott. Ekkor ismerkedett meg Marilyn Mansonnal, aki pedig a Marilyn Manson and the Spooky Kids néven futó zenekarban zenélt.

A két híresség hamar egymásra talált, és olyan szoros barátság alakult ki közöttük, hogy Manson egyik 2017-es klipjében együtt orgiáztak a színésszel.

1993 fontos év volt a színész zenei karrierje szempontjából, hiszen ekkor zenélhetett együtt Ryan Adamsszel és Iggy Poppal is – aki 1999-ben az Avenue B című albumán is együtt dolgozott a színésszel. Ryan Adams pedig a 2014-es lemezén hallható újra vele. Sőt az Aerosmith 2012-es albumán is feltűnik, ugyanis jó kapcsolatot ápol a zenekar gitárosával.

Idén áprilisban egyébként bejelentette, hogy Jeff Beckkel közös albumon dolgoznak, mégpedig John Lennon klasszikusait öltöztetik új köntösbe.

Nicholas Cage miatt fordult a színészet felé

Nicholas Cage Johnny Depp
Cage És Depp A ’80-As Években / Fotó: Getty Images

Sokan nem tudják, hogy a két sztár már hosszú évtizedek óta szoros barátságot ápol. Olyannyira, hogy a hírek szerint annak idején Cage győzte meg Deppet, hogy a zenekar helyett válassza inkább a színészetet.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Nagyon jó barátok voltunk, éppen monopolyztunk, ő nyert. Ránéztem, és megkérdeztem tőle, miért nem próbálkozik meg a színészettel?[/perfectpullquote]

– mondta Nicholas Cage a The New York Times Magazine-nak adott interjújában.

Johnny Depp is regisztrált az Instagramra, aki elmondta, a koronavírus “láthatatlan ellenség”

Johnny Depp, aki nem fog szerepelni az új Karib-tenger kalózai-epizódban, már megtalálható Instagramon. Sőt, cikkünk írása időpontjában több mint 3,6 millióan követik. Depp első fotójával egyúttal beharangozta, hogy éppen kisfilmet forgat újdonsült követőinek. Kicsivel később pedig fel is töltötte, hiszen a második poszt ennek a forgatásnak az eredménye volt.

A fenti sztori az 1980-as években, Nicholas Cage lakásában történt. Johnny Depp akkor még énekesként akart világhírűvé válni, barátja ötletét visszautasította, mivel azt gondolta magáról, hogy nem ért a színészethez. Cage azonban makacsul ragaszkodott az ötletéhez.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Így hát elvittem az ügynökömhöz, aki elküldte őt élete első castingjára, a Rémálom az Elm utcában egyik szerepére jelentkezett, amit meg is kapott. Nem egyik napról a másikra történt a csoda, de ekkor kezdett el színészkedni[/perfectpullquote]

– tette hozzá Cage. Az ügynöke látta a potenciált benne, a többi pedig már történelem.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet