A Harry Potter spin-offjának, a Legendás állatok és megfigyelésük főgonosza, Gellert Grindelwald karakterét ezentúl nem Johnny Depp alakítja.

A stúdió kérte Depptől

„Szeretném tudatni veletek, hogy a Warner Bros. megkért, mondjak le Grindenwald szerepéről a Legendes Állatokban. Tiszteletben tartom és eleget tettem a kérésüknek” – írta a Instagram-oldalán Johnny Depp, aki egyébként nem is olyan régen regisztrált a közösségi oldalra.

Johnny Depp Gellert Grindelwald Kirugtak Warner Bros Legendas Allatok Es Megfigyelesuk
Johnny Depp A Legendás Állatok És Megfigyelésük 3. Részében Gellert Grindelwald Szerepében / Fotó: Warner Bros.

A Variety szerint a Warner Bros. megerősítette Depp távozását. Az ötfilmesnek szánt franchise következő részét várhatóan 2022-ben mutatják be, a Grindelwald szerepére pedig már keresik az új embert, illetve a karaktert is átdolgozzák.

“Köszönjük Johnnynak a filmekkel kapcsolatos eddigi munkáját” – írta a stúdió.

A háttérben a volt feleségével és a The Sunnal folytatott per állhat

A döntés mögött valószínűleg az áll, hogy Depp pár nappal ezelőtt elvesztette a The Sun elleni rágalmazási pert, amelyet azért indított, mert a brit napilap exneje, Amber Heard családon belüli erőszak vádjai kapcsán „feleségverőnek” nevezte.

 

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Johnny Depp (@johnnydepp) által megosztott bejegyzés,

 

A színész fellebbez az ügyben. A per egyébként a közösségi médiában is hatalmas hullámokat vihart.

Kapcsolódó cikk

Johnny Depp exneje 2016-ban adta be a válókeresetet, mert elmondása szerint kapcsolatuk alatt a színész fizikailag és lelkileg is bántalmazta. Emiatt a Legendás Állatok és megfigyelésük– és a Harry Potter.rajongók közül többen is bírálták a stúdiót, miért Deppet kérték fel Grindelwald szerepére.

Kapcsolódó cikk

A Warner Bros. és a Harry Potter-könyvek írója, J. K. Rowling azonban kiálltak Depp mellett, aki tagadta az ellene felhozott vádakat. 

A tárgyalások során kiderült ugyan, hogy Amber számtalanszor kezet emelt volt férjére, ám a türelem Depp munkaadóinál ennek ellenére is elfogyott.

A franchise kapcsán egyébként J. K. Rowlingból is kijutott a botrányból. De a munkásságát nem befolyásolta úgy, mint Deppét, olyannyira nem, hogy az új könyve, a Troubled Blood a könyveladási listák élén landolt.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet