Johnny Depp nem tett eleget a bírósági végzésnek a The Sun elleni rágalmazási per kapcsán

Újabb fordulatot vett a Johnny Depp indította rágalmazási per: nem hozta nyilvánosságra azokat az üzeneteket, amelyekből kiderülhetett volna, hogy kábítószert akart szerezni 2015-ben Ausztráliában.

Folytatódik a Johnny Depp által kezdeményezett bulvárlap elleni rágalmazási per

Johnny Depp nem teljesítette a rágalmazási perében hozott bírói végzést, amely elrendelte, hogy tegye közzé azokat az üzeneteket, amelyben a vád szerint kábítószert próbált szerezni.

johnny depp ragalmazasi per
Johnny Depp / Fotó: Markus Schreiber/AP

Justice Nicol bíró döntése nem sokkal a hollywoodi sztár és a News Group Newspapers (NGN) főszerkesztője, Dan Wootton között zajló rágalmazási per kitűzött tárgyalása előtt történt. Depp azért perelte be a lap kiadóját, mert még 2018 áprilisában a The Sun a „feleségverő” jelzőt használta Deppre az egyik cikke címében.

Hiába tagadta Johnny Depp volt felesége, hangfelvétel bizonyítja, hogy bántalmazta Deppet

Hiába tagadta Johnny Depp volt felesége, hangfelvétel bizonyítja, hogy bántalmazta Deppet Három éve vált el Johnny Depp és Amber Heard Csúnya válással ért véget 2017-ben Johnny Depp és Amber Heard két évig tartó házassága. Akkor a színész azzal vádolta meg feleségét, hogy bántalmazta őt.

Azt írták, Depp volt felesége, Amber Heard megvádolta a sztárt, hogy erőszakosan bánt vele házasságuk alatt. Depp kitartóan tagadja a vádakat, sőt, Winona Rider és Vanessa Paradis is kiálltak a férfi mellett.

Múlt hét csütörtökön, június 25-én az NGN ügyvédei azt követelték, hogy a bíróság semmisítse meg Depp keresetét, azaz az ellenük folyó eljárást, amiért a sztár nem hozta nyilvánosságra az úgynevezett „ausztrál kábítószeres üzeneteket”.

A hivatkozott üzenetváltás a színész és asszisztense, Nathan Holmes között történt Ausztráliában, még 2015-ben. Nem sokkal ezután történt a Heard által „három napos, erőszakig fajuló veszekedésnek” nevezett állítólagos eset.

https://www.instagram.com/p/B_Nk5zbpOaE/

Adam Wolanski, az NGN-t képviselő egyik ügyvéd elmondta: az üzenetek bizonyítják, hogy A Karib-tenger kalózainak sztárja megpróbált kábítószerhez jutni ausztráliai tartózkodása során. A szövegben leírt „örömbogyók” és „fehér cucc” kifejezések pedig arra utalnak a védelem szerint, hogy Depp extasy-t és kokaint próbált beszerezni.

A bíró nem ejtette a vádat

Nicol bíró abban egyetértett a védelemmel, hogy Depp nem tett eleget teljes mértékben a bíróság által rárótt kötelezettségének. De emiatt nem ejtette az ügyet, és további beadványokat kíván megvizsgálni. Néhány szövegrészlet szerepelt a döntés szövegében a Holmes és Depp közötti állítólagos üzenetváltásokból.

„Kéne még egy kis örömbogyó! Tudnál szerezni???” – írta állítólag színész Holmes-nak. „Persze! Odaadom Stephennek, aki majd átadja neked” – válaszolta erre állítólag Holmes. „Azonnal kéne abból a fehér cuccból is, tesó… és az e-business!!! Légyszí’, nagyon rosszul vagyok. Senkinek egy szót sem!!!!” – ez pedig egy következő üzenet szövege volt.

WAITING FOR THE BARBARIANS Trailer (2020) Johnny Depp, Robert Pattinson Movie

WAITING FOR THE BARBARIANS Trailer (2020) Johnny Depp, Robert Pattinson Movie © 2020 – Samuel Goldwynn Films

David Sherborne, Depp ügyvédje a hétfői meghallgatáson elmondta, hogy az ügy kimenetelét nem befolyásolja a dokumentumok elmaradt közzététele. Az a fontos, hogy a jövő héten megtartsák a következő meghallgatást, hogy védence visszaszerezhesse jó hírnevét. Az ügyvéd szerint rendkívül aránytalan következmény lenne, ha a bíróság emiatt ejtené az ügyet, mert szerinte nem szándékosan nem tett eleget az ítéletnek. Ráadásul a vádlott szándékosan a lehető legrosszabb színben tüntette fel Deppet, miközben még hírverést is csaptak a lapnak.

Ejtették Meghan Markle vádjait a bulvárlap ellen indított perben

Meghan Markle a tavalyi évben indított jogi eljárást egy bulvárlap, a The Mail on Sunday ellen, ami az apjának, Thomas Markle-nak írt leveléből közölt részleteket. A sussex-i hercegnő az Associated Newspapers kiadóját vádolta meg személyes adatainak és írásainak engedély nélküli felhasználásával, megsértve ezzel magánszféráját. Markle szerint a leközölt levélnek több részlete is módosítás alá kerül.

Az NGN ügyvédei szerint viszont Depp lényeges kérdésben megtévesztette a bíróságot, mert az üzenetek szövegei bizonyítanák, hogy nem mond igazat az Ausztráliában történtekről. A rágalmazási per hamarosan folytatódik.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból