Filmtörténeti rekordot döntött Joaquin Phoenix és Todd Phillips Jokere

Todd Phillips rendező és Joaquin Phoenix színész Joker filmjét hatalmas várakozás vette körül, nem hiába. Nem csak a kritikusok, de most már tudjuk, a bevétel is pozitív.

Joaquin Phoenix főszereplésével és Todd Phillips rendezésével készült film az első, 1 milliárd dolláros bevételt érő, korhatáros, R-kategóriás film.

Joaquin Phoenix Joker
Joaquin Phoenix / Fotó: Warner Bros.

A 17 év alatt csak nagykorú felügyelettel megtekinthető film a Warner Bros. kiadó által került a mozikba. Ez azért is fontos, mert a kiadónak ez a negyedik 1 milliárdos filmje.

Kiderült, hogy az új Joker, Joaquin Phoenix mindenkire magasról tett, kivéve Robert De Nirót

Az eddigi visszajelzések elég biztatóak Joaquin Phoenix és Todd Phillips Joker filmje kapcsán. Mint ismert, a Velencei Filmfesztiválon szerzett Arany Oroszlánja kiváló belépő lesz az Oscar-szezonra. A rendező azonban elárulta a New York Times-nak, hogy Phoenixnek volt némi aggálya a film egyes elemeivel kapcsolatban, de leginkább egy karaktert, Thomas Wayne-t illetően.

Korábban az Aquaman, a két Batman-film (A sötét lovag és A sötét lovag – Felemelkedés után) érte el ezt az álomhatárt, miközben csak 62,5 millió dolláros költségvetésből készült, írja a Variety.

Joker: Lemondtunk az elesettekről, akik megbosszulják mindezt – Kritika

Todd Phillips eredetmozija világszerte az év legvártabb filmjei között volt. Egy újabb szimpla szuperhősfilm helyett azonban kőkemény társadalomkritikát kapunk. A Joker messze túlmutat a már megszokott Marvel- vagy DC-produkciókon. joker kritika, joaquin phoenix, joker film 2019 kritika, joker joaquin phoenix

Nemrég pedig arról írtunk, úgy tűnik, folytatása jöhet a Jokernek.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk