Jöhet a Joker folytatása? Joaquin Phoenix és Todd Philips már ezt pedzegetik

Joaquin Phoenix elárulta, mit gondol a Joker esetleges folytatásáról – írja a Design Taxi

Joaquin Phoenixnek vegyes érzései vannak a Joker folytatásával kapcsolatosan. Az LA Times-nak azt nyilatkozta az eddig három Oscar-jelöléssel büszkélkedő színész, hogy kezdetben egyszeri alkalomként tekintett a Jokerre. Ezzel a hozzáállással vállalta a filmet.

joaquin phoenix todd phillips joker folytatás
Joaquin Phoenix és Todd Phillips rendező a párizsi Joker premieren / Fotó: Stephane Cardinale – Corbis / Corbis Getty Images

Kifejezetten az vonzotta a felkérésben, hogy nem nyomasztotta a második rész. Szabadnak érezte magát attól, hogy nem kényszerül ismétlődő, monoton feladatok elvégzésére.

Joker: Lemondtunk az elesettekről, akik megbosszulják mindezt – Kritika

Todd Phillips eredetmozija világszerte az év legvártabb filmjei között volt. Egy újabb szimpla szuperhősfilm helyett azonban kőkemény társadalomkritikát kapunk. A Joker messze túlmutat a már megszokott Marvel- vagy DC-produkciókon. joker kritika, joaquin phoenix, joker film 2019 kritika, joker joaquin phoenix

Aztán mégis, a forgatás második vagy harmadik hetében Phoenix elkezdett a lehetséges folytatásról beszélni Todd Philips rendezővel. Úgy találta, hogy még rengeteg mondanivaló van Arthur Fleck bonyolult pszichéje kapcsán, amit lehetetlen egyetlen film keretében elmesélni. Elmondása szerint csak poénból csúszott ki a száján ez a kijelentés, de azért valamennyire komolyan is gondolta.

No Title

Will there be a ‘Joker’ sequel? Joaquin Phoenix shares his thoughts https://t.co/RCdLFFZSKJ

Phoenix ugyanakkor kiemelte, hogy komolytalan az az állítás, miszerint az első film hatalmas sikere miatt gondolkodik a folytatáson. Abban a rendező is egyetért vele, hogy kizárólag „egy ellenállhatatlan kreatív indok” fogja őket rábírni a folytatásra.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból