Ekkora gáz van a filmiparban? Jön a Spinédzserek feldolgozása

Annyi feldolgozás jön, hogy már-már azt hihetjük, a készítők kifogytak az új ötletekből. Talán lesz valaki, akinek ez felnyitja a szemét: jön a Spinédzserek feldolgozása.

A Paramount Pictures Tracy Oliver (Girls Trip) és Marquita Robinson (GLOW) segítségét kérték az 1995-ös vígjáték újraélesztésére, amivel sajnos több probléma is akad.

Mondhatni, az eredeti film az 1815-ben íródott Jane Austen Emma című novelláján alapul, és korunk egyik legikonikusabb tinifilmjeként tartják számon. A filmben bemutatott ruhákat Mona May jelmeztervező álmodta meg, és a stílus még egy 2014-es Iggy Azealia videóban is látható.

Az egyik probléma, hogy az eredeti stábot már aligha lehetne összehozni. Arról nem is beszélve, hogy a film azért lett ennyire sikeres, mert hűen tükrözte a kort, amelyben játszódik. A pop kultúrától kezdve a partikon át az iskolai hierarchiáig, mindent mesterien bemutat. A film készítői tanulmányozták a kor fiataljainak beszédét, viselkedését.

17084 9 1
Stacey Dash, Alicia Silverstone, Brittany Murphy / Fotó: Spinédzserek, Mafab

A Spinédzserek mellett a Sabrina, a Buffy, a Bűbájos boszorkák és a Daria című animációs sorozat újrafilmezése is úton van, ezért jogosan merül fel a kérdés, hogy a filmkészítők talán bajban vannak. Ha olyan filmeket szeretnénk, amelyek a mai fiatalokat szólítja meg, akkor olyan filmek kellenek, amelyek az ő világukra reflektálnak.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból