Jön az 5. Magyar Filmhét – Rekordszámú magyar film kerül vetítésre

Rekordszámú nevezés érkezett az 5. Magyar Filmhétre. Hét kategóriában összesen kétszáz filmet regisztráltak az előállítók és az alkotók az eseményre, amelyet április 22-től 27-ig tartanak a fővárosi Corvin moziban.

A Magyar Filmhétre 2018. január 1. és december 31. között mozi- és televízió-forgalmazásban vagy fesztiválon bemutatott filmeket lehetett nevezni játékfilm, tévéfilm, televíziós sorozat, kisjátékfilm, dokumentumfilm, ismeretterjesztő film és animációs film kategóriában. Egy alkotó több művet is regisztrálhatott a 4. Magyar Filmdíjra.

Az igazi mission impossible: listába szedni 2018 legjobb külföldi filmjeit – Mi azért teljesítettük!

Tom Cruise visszatért a hatodik Mission Impossible -résszel, és megint megcsinálta! Először fordult elő a franchise történetében, hogy egy rendező másodszor is elkészíthet egy filmet, és milyen jó döntés volt ez. Christopher McQuarrie ( Közönséges bűnözők – forgatókönyvíró, Jack Reacher – rendező, forgatókönyvíró) alkotása régi vágású akciófilmeket idéz.

Az idei Magyar Filmhetet a Magyar Filmakadémia Egyesület az NMHH Médiatanácsa és a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával rendezi meg.

havasagi origo
Havas Ágnes a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója nagyon elégedett a tavalyi filmterméssel / Kép: Origo

Mint írták, jelenleg tart a nevezések értékelése, de azt már most lehet tudni, hogy április 22-27. között minden, a nevezési feltételeknek eleget tett alkotást megnézhet a közönség a Corvin moziban.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból