Jon Batiste kapta a legtöbb jelölést a 2022-es Grammy-díjátadóra

Elérkezett a Grammy-díj jelöltjeinek kihirdetése, 2022-ben először versenyez 10 előadó az év albuma, dala és felvétele címekért.

Jon Batiste kapta idén a legtöbb jelölést

Bejelentették a 64. Grammy-díjátadó jelöltjeit, Jon Batiste amerikai dzsessz-, blues- és rockzenész, a Lelki ismeretek című film zeneszerzője kapta a legtöbb, 11 jelölést. Utána következik Justin Bieber, Doja Cat és H.E.R. nyolc-nyolc jelöléssel, közölte a 24.hu az MTI beszámolója alapján.

Kapcsolódó cikk

Az év albuma kategóriában folyik majd a legnagyobb verseny, ugyanis ott Batiste és Bieber mellett olyan nevek kaptak jelölést, mint Billie Eilish, Doja Cat, H.E.R, Kanye West, Tony Bennett, Lady Gaga, Olivia Rodrigo és Taylor Swift. A zenei ipar legfontosabb elismeréseit január 31-én adják át ünnepi gálán Los Angelesben.

Az ABBA debütáló kislemeze is a Grammy-jelölet között

Hirdetések

Ez az első alkalom, hogy a három legfontosabb kategória – az év albuma, dala és felvétele – jelöltjeinek számát nyolcról tízre növelték, a változást Harvey Mason Jr, a lemezakadémia (National Academy of Recording Arts and Sciences) ügyvezetője jelentette be.

Eilish, Rodrigo, Bieber és Batiste az év felvétele kategóriában is kapott jelölést, és a svéd ABBA új albumán megtalálható I Still Have Faith in You-val is versenyezniük kell. 

Swift jelölést szerzett az év albuma kategóriában az Evermore-ral, de sem az év dalai, sem az év felvételei között nem található a neve.

A 18 éves Rodrigo – aki januárban tört be az amerikai slágerlistákra – hét jelölést kapott, köztük a legjobb új előadó kategóriában, valamint debütáló, Sour című lemezével az év albuma címért is indulhat.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet