Donald Trump elképesztő karaktergyilkosságot hajtott végre Jon Bon Jovi ellen, amikor a sztár veszélyeztette érdekkörét.

Jon Bon Jovi új albuma a legfontosabb 2020-as problémákról szól

Az 58 éves Jon Bon Jovinál kevesebb konzervatívabb rockzenész létezik: születése óta New Jersey-ben él, legtöbb pályatársával ellentétben sosem drogozott, középiskolás szerelmét vette feleségül, akivel négy gyermekük született. Ráadásul ő az egyetlen a szakmában, aki nem festi a haját. Irányításmániás, ahogyan azt az It’s My Life-ban megénekelte, de „jóságos diktátor”, mert 21 éves kora óta saját zenekarának névadója, frontembere és főnöke is egyben.

Jon Bon Jovi Interju
Jon Bon Jovi Joe Biden Mellett Kampányolt 2020 Októberében / Fotó: Adam Schultz/Biden For President/Zuma Wire/Rex/Shutterstock

Elmondása szerint sokkal „normálisabb” életet él, mint azt sokan gondolnák róla: a házában semmi sem utal arra, hogy ő a világ egyik legsikeresebb és a hatodik leggazdagabb rockzenésze – a kisebb gyerekei szinte nem is tudták sokáig, mivel foglalkozik. 

Story of Love

A ’80-as években szabadult volna a hosszú lobonc, elektromos gitárok és szűk nadrágok jellemezte rockzenétől a könnyedebb, popposabb vonal kedvéért. A menedzserük viszont azzal az érvelt a keményebb hangzásvilág mellett, hogy a rockerek sokkal hűségesebbek, míg a poprajongók ízlése meglehetősen kiszámíthatatlan. Így keletkeztek félúton a dallamos rockra írt szívhez szóló szövegek.

Kapcsolódó cikk

Bon Jovi 2020-as lemeze, a Story of Love azonban olyan aktuális témákra reflektál, mint a fegyverviselés törvényi szabályozása, a koronavírus-válság vagy a Black Lives Matter mozgalom.

Ezek mind olyan témák, amelyek az átpolitizált és rendkívül megosztott Egyesült Államokban politikai állásfoglalásnak is tekinthetők. Vajon nem aggódik attól, hogy emiatt elpártolhat a rajongói egy része?

„A színpadi csapatomban sokan másképpen gondolkodnak például a fegyverviselésről, de nem hagyom, hogy a különbségek közénk álljanak. Sosem akartam a színpad rabjává válni. Az az én dolgom, hogyan élek” – válaszolta. 

Bon Jovi neve feltűnt a Joe Biden elnöki beiktatása alkalmából tartott ünnepi virtuális koncerten is. Sokakat meglephetett, hogy nem valamelyik saját megaslágerét, hanem a The Beatles Here Comes The Sun című dalát adta elő.

Jon Bon Jovi - Here Comes The Sun - "Celebrating America" Biden Inauguration 1/20/21

Jon Bon Jovi and the Kings of Suburbia performing The Beatles hit "Here Comes the Sun" during the Celebrating America event for Joe Biden's Inauguration.I ho...

Ez már a második ilyen alkalom, amelyen részt vett, először Barack Obama eskütételén lépett fel 2009-ben. 

Trump lejárató kampánya egy focicsapat miatt

Azóta smúzol politikusokkal, amióta a ’90-es évek elején Bill Clinton még kormányzóként megkereste. 2015-ben megengedte a republikánus New Jersey-i kormányzónak, hogy elnöki kampányában felhasználja a zenéit, amit a másik helyi rocker ikon, Bruce Springsteen, aki szintén fellépett Biden tiszteletére rendezett koncerten, rendre visszautasított.

Kapcsolódó cikk

„Nem tudom, pontosan mi zajlott le kettejük között, ezért nem is nyilatkozom róla. De képmutató lennék, ha azt állítanám, hogy olyan dalokat írok, amelyek a történelem lenyomatai, miközben nem hallgatom meg a másik felet” – hárította el a kérdést. 

Ezekszerint sok kollégájával ellentétben ő engedné, hogy Donald Trump használja a zenéjét? teszi fel a kérdést a The Guardian.

Nem, nem, nem, nem! Jószerivel semmiben sem értek vele egyet, a koronavírus-válság kezelésétől a bevándorlás kérdésén át a párizsi egyezményből történő kilépésig, semmivel sem!

– adta mindenki tudtára ellentmondást nem tűrően elhatárolódását.

Trump lejáratókampányának közepén

Nem véletlenül: Jon Bon Jovi saját bőrén érezte, mire képes Trump. Még 2014-ben történt, amikor a dalszerző néhány kanadai befektetővel közösen úgy döntött, hogy megvásárolják a Buffalo Bills amerikai focicsapatot. Az NFL-ben szereplő együttesre azonban Trumpnak is fájt a foga. Bon Jovi egyszer csak egy lejáratókampány kellős közepén találta magát Buffalo városában.

 A zenészt szidalmazó graffitik mellett azt pletykálták városszerte, hogy Bon Joviék másik településre kívánják áttenni a csapat székhelyét. A zenész persze tagadta, hogy ilyesmit terveznének, és eközben egy nevető harmadik megszerezte a csapatot. Csupán három évvel ezelőtt vált számára világossá, hogy a karaktergyilkosságot Michael CaputoTrump egyik politikai tanácsadója tervezte meg, akit később az orosz választási beavatkozás miatt is kihallgatottak. Bon Jovit sokkolta, hogy ilyen mélyre képes süllyedni Trump, aki jogilag nem is vásárolhatta volna meg az egyesületet. 

Bon Jovi - Do What You Can (Lyric Video)

Music video by Bon Jovi performing Do What You Can (Lyric Video). © 2020 Captain Kidd Corp., Under exclusive license to Island Records, a division of UMG Rec...

Talán mindenki jobban járt volna, ha megkapja a játékszerét, és nem indul az elnökválasztáson, tette hozzá a sztár. Neki magának nincsenek politikai ambíciói, mert az egy „rohadt életmód, ha valaki eladja magát és a lelkét”. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet