Jonah Hill kiáll a nőkért: a disznó viccek ideje lejárt

Sok felnőtt férfi még mindig humorosnak gondolja a nőket megalázó vicceket. Szerencsére vannak, akik felismerték, hogy ezeknek az egyik gyökere a nőgyűlölet, és használatuk csak tovább fokozza ezt a problémát. Jonah Hill az egyikük.

Jonah Hill olyan filmekben játszott, mint a Felkoppintva vagy a Superbad – avagy miért ciki a szex? vagy A Wall Streer Farkasa. Ezekben a vígjátékokban a vicc tárgya többnyire a nő. A rájuk irányuló „humoros” beszólogatásokkal az a legnagyobb probléma, hogy erősítik a sztereotípiákat. Amik egyetlen dologra jók: a feszültségkeltésre.

10100761g
Jonah Hill szerint a nőket célzó humor már nem vicces / Fotó: Variety

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Szeretem azokat a filmjeimet. De azt gondolom, hogy mindkettő az úgynevezett férfias humort és a mérgező férfiasságot közvetíti[/perfectpullquote]

– mondja Hill. Nemrég a Berlinálé Filmfesztiválon mutatta be a Mid-90s című első rendezését. Az alkotás pontosan abba a korba visz vissza, amikor burjánzott az egészségtelen, nőket bántó humor, a homofóbia és az érzelemmentes punk kultúra. Az akkoriban elterjedt trend szerint a férfi nem mutathatta ki az érzelmeit, nehogy femininnek vagy homoszexuálisnak gondolják.

Egy kutatás kimutatta: az alacsony férfiak mérgesebbek és erőszakosabbak, mint magasabb társaik

Az atlantai Center for Disease Control kutatói 600 tizennyolc és ötven év között férfit kérdeztek ki. A kutatásban nemi megítélésükre, önképükre, valamint droggal, erőszakkal és bűnözéssel kapcsolatos viselkedésükre voltak kíváncsiak. Meglepő eredményt kaptak. Azok a férfiak, akik kevésbé érzik magukat férfiasnak, hajlamosabbak az erőszakra.

A színész-rendező filmje kapott néhány kritikát, pont az obszcén viccek miatt. De Hill ügyesen visszavágott, mondván ő a valóságot szerette volna bemutatni.

Csak azért, mert az nem volt túl szép, és nem bánt jól a nőkkel, még igaz. De Hill szerint így legalább az emberek látják a csúnya igazságot, és ez is volt a célja.

Ő azon kevesek egyike, aki tisztában van vele, hogy amit a korábbi filmjeiben bemutatott, az káros. Miután ezt tudatosította, legalább tett egy lépést a változás felé. Mi egyet mondhatunk: csak így tovább Jonah Hill!

Ne hagyd ki az előzetest!

No Title

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból