Sok felnőtt férfi még mindig humorosnak gondolja a nőket megalázó vicceket. Szerencsére vannak, akik felismerték, hogy ezeknek az egyik gyökere a nőgyűlölet, és használatuk csak tovább fokozza ezt a problémát. Jonah Hill az egyikük.

Hirdetés

Jonah Hill olyan filmekben játszott, mint a Felkoppintva vagy a Superbad – avagy miért ciki a szex? vagy A Wall Streer Farkasa. Ezekben a vígjátékokban a vicc tárgya többnyire a nő. A rájuk irányuló „humoros” beszólogatásokkal az a legnagyobb probléma, hogy erősítik a sztereotípiákat. Amik egyetlen dologra jók: a feszültségkeltésre.

Jonah Hill szerint a nőket célzó humor már nem vicces / Fotó: Variety

Szeretem azokat a filmjeimet. De azt gondolom, hogy mindkettő az úgynevezett férfias humort és a mérgező férfiasságot közvetíti

– mondja Hill. Nemrég a Berlinálé Filmfesztiválon mutatta be a Mid-90s című első rendezését. Az alkotás pontosan abba a korba visz vissza, amikor burjánzott az egészségtelen, nőket bántó humor, a homofóbia és az érzelemmentes punk kultúra. Az akkoriban elterjedt trend szerint a férfi nem mutathatta ki az érzelmeit, nehogy femininnek vagy homoszexuálisnak gondolják.

Egy kutatás kimutatta: az alacsony férfiak mérgesebbek és erőszakosabbak, mint magasabb társaik

Az atlantai Center for Disease Control kutatói 600 tizennyolc és ötven év között férfit kérdeztek ki. A kutatásban nemi megítélésükre, önképükre, valamint droggal, erőszakkal és bűnözéssel kapcsolatos viselkedésükre voltak kíváncsiak. Meglepő eredményt kaptak. Azok a férfiak, akik kevésbé érzik magukat férfiasnak, hajlamosabbak az erőszakra.

A színész-rendező filmje kapott néhány kritikát, pont az obszcén viccek miatt. De Hill ügyesen visszavágott, mondván ő a valóságot szerette volna bemutatni.

Csak azért, mert az nem volt túl szép, és nem bánt jól a nőkkel, még igaz. De Hill szerint így legalább az emberek látják a csúnya igazságot, és ez is volt a célja.

Ő azon kevesek egyike, aki tisztában van vele, hogy amit a korábbi filmjeiben bemutatott, az káros. Miután ezt tudatosította, legalább tett egy lépést a változás felé. Mi egyet mondhatunk: csak így tovább Jonah Hill!

Ne hagyd ki az előzetest!

MID 90s Trailer #1 NEW (2018) Sunny Suljic, Jonah Hill Comedy Movie HD

MID 90s Trailer #1 NEW (2018) Sunny Suljic, Jonah Hill Comedy Movie HD Subscribe To MovieAccessTrailers To Catch Up All The New Movie Trailer, Movie Clips, TV Spots & Trailer Compilation Just For You.

Hirdetés