Jordan Peele kijelentette, nem fog fehér bőrű színészt alkalmazni főszerepre

Jelenleg Jordan Peele viszi a pálmát Hollywoodban. Mi és a Tűnj el! című sikerfilmjei csak a kezdet! Ráadásul, ha már hírnév, akkor Peele szeretné jól kihasználni a lehetőségeit, mondjuk kezdetben előtérbe helyezni a színes bőrű színészeket.

Kevés rendező és még kevesebb színes bőrű rendező tudja megvetni a lábát Hollywoodban – vagy bárhol máshol. Bár Hollywood extra magasra teszi a mércét, ezért ha valakiről beszélnek, mi több, jókat mondanak, már fél siker. Peele Tűnj el! című thrillerével debütált 2017-ben, idén pedig akkora sikert aratott Mi című filmjével, hogy az év egyik legjobb horrorjának kiáltották ki.

peele
Fog még újat mutatni! / Fotó: Daily Wire

Szerencsére úgy tűnk, Peele nem egyfilmes rendező lesz, aki az első siker után nem tud már újat mutatni. Jelenleg a Lovecraft County adaptáción dolgozik, valamint jövő héten debütál az Alkonyzóna című sorozat, amelyben narrátorként működik közre. A sokoldalú tehetség két sikerfilmmel a háta mögött méltán lehet büszke.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Szerencsésnek érzem magam, hogy ha azt mondom a Universal Stúdiónak, szeretnék egy 20 millió dolláros filmet készíteni, fekete családdal, azt mondják, oké[/perfectpullquote]

– mondja Peele. Valóban szerencsés helyzet, hiszen nagyon kevesen tehetik meg azt, amit ő ma már valószínűleg bármikor. Peele hozzáteszi, nem fog olyan filmet forgatni, amiben fehér férfi a vezető karakter. Nem azért, mert nem szereti a fehér bőrű embereket, hanem mert egyszerűen már látta azt a filmet.

Jordan Peele Mi című filmjét már az első napon milliók támogatták

Az embereknek kell az újdonság, az új ingerek. Jordan Peele pedig összekötötte a kellemeset a hasznossal, legújabb Mi című alkotásában szándékosan egy színes bőrű családot állított a középpontba. Hollywood kezd rájönni, a sokszínűségnek igenis helye van a filmvásznon. A rendező olyan eredeti történetet vitt a kamera elé, amely üdítően hat a sok, ugyanarra a sémára épülő filmek után.

A rendező a MadTv-nél kezdte pályafutását, és megpróbált csatlakozni a SNL (Saturday Night Light – a szerk.) csapatához, de végül másképp alakultak a dolgok. Szerencsére.

Ez alatt az üresjárat alatt született a Tűnj el!, ami meghozta Peele számára a sikert.

A rendező eleinte nem hitt benne, végül befejezte a forgatókönyvet, amiből mára megszületett korunk egyik legjobb thrillerje. Várjuk a folytatást!


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból