Jordan Peele a producere a Kampókéz új filmváltozatának.

Az 1992-es Kampókéz (Candyman), mára horror-klasszikussá vált. A természetfölötti sorozatgyilkos karakterét, anno Tony Todd alakította, hátborzongató módon.

Kampokez Jordan Peele
Tony Todd A Kampókéz C. Horrorban / Fotó: Propaganda Films

Korábban az is szóba került, hogy a remake-et az Oscar-díjas, Jordan Peele fogja rendezni, de végül úgy döntött, átengedi a feladatot egy női rendezőnek, Nia DaCostának. Peele sem maradt ki a projektből, a Tűnj el! és a Mi rendezője a forgatókönyvírói feladatok mellett a produceri teendőkben is részt vett, írja a Vice.

A Tűnj el! rendezőjének új filmje egy klasszikus horror remake-je lesz

A 2017-ben Oscar-díjat nyert Jordan Peele rendező karrierje egyre jobban fellendül. A író-rendező a legjobb eredeti forgatókönyv díját nyerte el a Tűnj el! című thrillerjével, amely az év egyik meglepetésfilmje volt. Azóta leforgatta a címre hallgató, szintén társadalmi kérdéseket feszegető thrillerjét. Sőt, már dolgozik az Alkonyzóna újraalkotásán, amelyet nem csak ír, hanem rendezni és narrálni is fogja.

Jó hír az eredeti változat rajongóinak, hogy Tony Todd visszatér a legendás karakter szerepében. Todd szerint a film a jobban elmerül majd a faji kérdésekben, amelyek hozzájárultak a Kampókéz kialakulásához.

via GIPHY

Az új film az eredeti változat helyszínein játszódik, a hírhedt Chicago-i Cabrini-Green lakóházakban, amely a bűnűzés és a drogtanyák szinonimájává vált, ahol az elszegényedés és a rasszizmus egyaránt virágzik.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Az eredeti változat mérföldkő volt a feketék által készített horrorzsánerben. Az Élőhalottak éjszakája mellett, a Kampókéz fontos inspirációja volt a filmkészítőknek – nagyon izgalmas, hogy az új projekt élén egy olyan merész tehetség áll, mint Nia[/perfectpullquote]

– nyilatkozta Peele a projekttel kapcsolatban.

CANDYMAN Official Trailer TEASER (2020) Jordan Peele Movie HD

CANDYMAN Official Trailer TEASER (2020) Jordan Peele Movie HD © 2020 – Universal Pictures Comedy, Kids, Family and Animated Film, Blockbuster, Action Cinema,…

A Kampókéz új változatát ez év június 12-én mutatják be.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet