Jordan Peele Mi című filmjét már az első napon milliók támogatták

Jordan Peele a filmipar Barack Obamája. Már most hihetetlen, amit eddig elért. A héten debütáló legújabb filmje, a Mi (Us) jelenleg 7,4 millió dollárt hozott az első napon. Ezzel a számmal elképzelhető, hogy túlszárnyalja Peele első kasszasikerét, a Tűnj el! (Get out!) című filmet. A rajongók mindenesetre dolgoznak az ügyön.

Az embereknek kell az újdonság, az új ingerek. Jordan Peele pedig összekötötte a kellemeset a hasznossal, legújabb Mi című alkotásában szándékosan egy színes bőrű családot állított a középpontba. Hollywood kezd rájönni, a sokszínűségnek igenis helye van a filmvásznon. A rendező olyan eredeti történetet vitt a kamera elé, amely üdítően hat a sok, ugyanarra a sémára épülő filmek után.

usposter
A kemény munka kifizetődött / Fotó: Flixist

 

És milyen jó, hogy létezik Twitter, amit szerencsére nem csak értelmetlen kommentekre használnak. Peele rajongói olyan bejegyzéseket írnak, mint például „ha nem szereted a horrort, vegyél jegyet egy haverodnak” vagy „szeretnék jegyet venni a filmre egy 4 tagú családnak, akik nem engedhetik meg maguknak”. Matthew Cherry rendező pedig 55 jegyet ajándékozott azoknak a kommentelőknek, akik elsőként reagáltak Tweet-bejegyzésére.

Még mindig túl nagy a diszkrimináció Hollywoodban

Mire egy színes bőrű forgatókönyvíró eljut a megbecsülés szintjéig Hollywoodban, az út több mint rögös. Inkább megalázó. Erről készültek korábbi tanulmányok, de jelen esetben többen fel is szólaltak, milyen bánásmódban részesültek, amikor a szakmában szerettek volna érvényesülni. A Think Tank for Inclusion & Equity nevű project kiadott egy tanulmányt, amelyben azt vizsgálták közel 300 résztvevő segítségével, mi történik valójában a háttérben.

Tulajdonképpen Peele új szintre emelte kapcsolatát a színes bőrű közönséggel. Az, hogy filmjeiben főszerepet foglalnak el, kifizetődni látszik, segítve a sokszínűség terjesztését.

A nézők felismerték: valami elkezdődött, és ennek a valaminek jó, ha minél többen a részesei lehetnek és minél többen támogatják.

Mi egyet mondhatunk: aki még nem látta a filmet, lepje meg magát egy mozijeggyel! De az se baj, ha kettővel.

Íme, a film előzetese:

Mi – magyar nyelvű előzetes

Országos bemutató: 2019. március 21. Miután sokkolta a kortárs popkultúrát és új mércét állított fel a provokatív, társadalmi kérdéseket feszegető horror műf…


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból