Jordan Peele Mi című filmjét már most mesterműnek tartják

Peele a Tűnj el! (Get out) óta az ígéretes rendezők képzeletbeli listáját erősíti. Mondhatni, hálátlan szerep, hiszen innentől magasabbak az elvárások az alkotó felé. Szerencsére Peele ismét megütötte a lécet. Idén debütáló Mi (Us) című alkotása máris lenyűgözte a nézőket.

Az SXSW rendezvény keretén belül a szerencsések már láthatták Jordan Peele legújabb, Mi című rendezését. A film előzeteséből kiderült, ez sem egy mindennapi alkotás.

A pszichothriller műfaján belül is az a fajta, amelyik fontos társadalmi mondanivalót fogalmaz meg.

Peele nem rejtette véka alá, célja, hogy rámutasson, az ember legnagyobb ellenségei valójában nem mások, hanem önmaga.

us trailer
A film egyik főszereplője, Lupita Nyong’o, akinek alakítása lenyűgözte a közönséget / Fotó: Comet TV

A történetben a 4 tagú Wilson-család, Adelaide (Lupita Nyong’o), Gabe (Winston Duke), Zora (Shahadi Wright Joseph) és Jason (Evan Alex) tengerparti nyaralásra indulnak. Találkoznak barátaikkal (Elisabeth Moss, Tim Heidecker), majd hazatérve nyaralójukba, furcsa dologra lesznek figyelmesek. A behajtón egy szintén 4 tagú család áll, akik végül bejutnak a házba, nem kis frászt hozva az ott lakókra. Ugyanis egy az egyben ugyanúgy néznek ki, mint Wilsonék.

Nem borzongtál még eleget? Most majd fogsz Jordan Peele jóvoltából

A Tűnj el! óta tudjuk, Jordan Peele mesterien ért a horrorfilm csináláshoz. Márpedig jó horrorfilmet készíteni nem könnyű, de Peele legújabb filmjének előzetese alapján, úgy tűnik, ismét jól vette az akadályt. Bár azt meg kell jegyezni, hogy filmjei inkább a pszichothriller kategóriába esnek.

A nézők nem csupán Peele rendezői tehetségéről áradoztak, hanem Lupita Nyong’o alakítását is kiemelték. A rendező pedig nyíltan kijelentette, a filmmel Amerikának is üzen. Méghozzá azt, hogy a film magáról az országról is szól. Ismerve a történetet és mondanivalóját, ez elég kemény kritika lehet az Egyesült Államoknak.

A magyarországi premier 2019. március 21-én várható. Ne felejtsetek el jegyet foglalni!

Kedvcsinálónak pedig nézzétek meg a film előzetesét!

Us – Official Trailer [HD]

Us In Theaters March 22, 2019 https://www.UsMovie.com After sending shockwaves across contemporary culture and setting a new standard for provocative, social…


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból