Vajon melyik klasszikus, kilencvenes években készült horrorfilmből nem csináltak még újrafeldolgozást? Segítünk: ha ötször kimondod a nevét a tükörben, akkor megjelenik!

A 2017-ben Oscar-díjat nyert Jordan Peele rendező karrierje egyre jobban fellendül. A író-rendező a legjobb eredeti forgatókönyv díját nyerte el a Tűnj el! című thrillerjével, amely az év egyik meglepetésfilmje volt. Azóta leforgatta a Mi címre hallgató, szintén társadalmi kérdéseket feszegető thrillerjét. Sőt, már dolgozik az Alkonyzóna újraalkotásán, amelyet nem csak ír, hanem rendezni és narrálni is fogja.

Rt Jordanpeele
Jordan Peele A Tűnj El! Című Filmért Kapott Oscar-Díjjal / Reuters

A legfrissebb hírek szerint egy újabb horror-klasszikus feldolgozásának feladatát is Peele-re bízzák. Az 1992-es kultikus horror, a Kampókéz története egy 1800-as években meggyilkolt rabszolga városi legendájáról szól. Az ő nevét, ha kimondod, eljön érted és megöl.
Jordan Peele szokásához híven ebben a feldolgozásban is társadalmi kérdéseket fog feszegetni, amennyire a műfajon belül lehetséges, akár csak a Tűnj el! esetében is láthattuk.

Spike Lee ku-klux-klanos filmje meglepően vicces lett – Itt a hivatalos trailer

A BlacKkKsman a ’70-es években játszódó szatirikus komédia, ami Ron Stallsworth igaz történetén alapul. Ő volt az első afro-amerikai rendőrnyomozó, aki a Colorado Springs-i egységnél szolgált. Stallsworth-nak sikerült beépülnie a helyi Ku-Klux-Klan korrupt, rasszista rendszerébe, egyik más rendőrtársával együtt, aki történetesen zsidó. Az alkotók a fehér felsőbbrendűséget célozták meg a bűnügyi vígjátékban.

A horrorban Tessa Thompson és Lily James játszanak majd. Az új Kampókéz várhatóan csak 2020-ban kerül a moziba. Addig pedig nézzük újra az eredeti változat 18+ előzetesét!

Kampokéz

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk