Megrongálták Ian Curtis, a legendás Joy Division frontemberének sírját, írja az NMEA tragikusan fiatalon elhunyt énekes nyughelyét nem először érte ilyen atrocitás. 

Megrongálták a Joy Division énekesének sírját az angliai Macclesfield temetőjében. A sírt 2008-ban már érték hasonló károk, akkor az emlékkövet lopták el róla, amit később kipótoltak. Most a nyughelyhez tartozó másik relikvia, egy rituális vándorkő tűnt el. Az esetről a Joy Division Central Twitter-oldal számolt be.

Kutatás szerint magas az intelligenciád, ha az instrumentális zenét kedveled

A Savanna Principle szerint az intelligenc emberek inkább vonzódnak az újfata behatásokhoz, mint mások, írja a Psychology Today . A Savanna Principle-t vezető Satoshi Kanazawa evolúciós pszichológus egyik tanulmányában vezette le és bizonyította ezen elméletet. Úgy gondolja, hogy a zene alapvetően emberi hangokból fejlődött ki, és a hangszerekkel felvértezett zene újabb stimulusnak számít emiatt.

A poszt szerint a sírhoz tartozó emlékkő teteje is hiányzik és a sírfelirat állapota is roncsolódott. Ian Curtis máig a brit rockzene egyik legnagyobb hatású dalszerzője. Súlyos depressziója és epilepsziája odáig fajult, hogy 1980-ban, mindössze 23 évesen öngyilkos lett.

Joy Division Unkown Pleasures
Emlékkivetítés Manchesterben Az Unkown Pleasures Megjelenésének 40. Évfordulóján / Fotó: Manchester Evening News

Az együttes nemrég ünnepelte egyetlen albuma, az Unkown Pleasures megjelenésének 40. évfordulóját. Ennek alkalmából több épületen is kivetítették az album borítóját Manchesterben és az albumot is újra árulni kezdték.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet