Jude Law lesz Pán Péter ősellensége, Hook kapitány

Jude Law játssza Hook kapitány szerepét a Disney új Pán Péter-filmjében.

Új Pán Péter-feldolgozás a Disneytől

A Pán Péter és Wendy című produkció a stúdió 1953-ban készült rajzfilmje nyomán születik élő szereplőkkel, írja a The Hollywood Reporter. A forgatókönyvön David Lowery dolgozik Toby Halbrooks segítségével. Lowery, aki korábban az Elliott, a sárkány című fantáziafilmmel aratott sikert, most ismét a rendezői székbe ül.

jude law hook kapitany pan peter film 2021
Jude Law és az 1953-as Hook kapitány / Fotó: Jamie McCarthy / Getty Images / AFP Archív

J. M. Barrie halhatatlan meséjét már sok filmes produkció feldolgozta. Steven Spielberg 1991-ben Robin Williamsre osztotta a felnőtt Pán Péter szerepét, a gonosz Hook kapitányt pedig Dustin Hoffman alakította.

Meglovagolja a stúdió az élőszereplős remake-eket

A 2003-ban a Universal és a Columbia gyártásában készült Pán Péter-filmben az ördögi kalózkapitányt Jason Isaacs játszotta, legutóbb, 2015-ben pedig a Warner Bros. Pán című filmjében Hugh Jackman bújt Hook bőrébe.

Law-t nemrég láthatta a közönség a Disney Marvel kapitány című képregényfilmjében is.

A trend, ami még Tarantinót is lepipálta – Mi áll a reboot-mánia mögött?

A Dumbo nem hozott akkora sikert, az Aladdin viszont milliókat kaszált a debütálást követő első hétvégén. A júliusban bemutatott Az oroszlánkirály-remake 75, 7 millió dollárt zsebelt be a bemutatót követő 10 napon belül. Bármilyen meglepő, a mindenki által jól ismert mese újragondolása jegyeladásban második helyre kényszerítette Quantin Tarantino legújabb filmjét, a Volt egyszer egy Hollywood ot.

A Disney filmvállalatnak hatalmas bevétele volt az utóbbi időben az animációs filmek élőszereplős újraforgatásából. Az Aladdin és Az oroszlánkirály című filmekre világszerte több mint egymilliárd dollárért (315 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők. Tavaly júliusban a stúdió a Mulan élőszereplős remake elkészítését is bejelentette.

Két évvel ezelőtt egyébként Angelina Jolie főszereplésével a Disney ötvözte az Alice Csodaországban és a Pán Péter történeteket, amely szerint Péter és Alice testvérek.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból