Juncker az óraátállításról: “Az emberek ezt akarják, mi pedig végrehajtjuk”

Az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker kijelentette, az EU megszüntetni tervezi a téli és a nyári időszámítás közötti óraátállítás gyakorlatát.

A döntésre azt követően került sor, hogy az Európai Unió eddigi legnagyobb on-line felmérésében részt vevő 4,6 millió ember elsöprő többsége az óraállítgatás ellen foglalt állást. A részletekről ebben a cikkünkben írtunk.

Jean-Claude Juncker pénteken úgy fogalmazott, a téli és a nyári időszámítás közötti egy órás eltolódás hamarosan a múlté lehet az Európai Unióban. A ZDF német közszolgálati televíziónak azt mondta, sürgetni fogja az óraátállítás eltörlését.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Készítettünk egy felmérést, milliók adtak visszajelzést, és úgy vélik, a jövőben egész évben nyári időszámításnak kellene lennie, és ez is fog történni   [/perfectpullquote]

– jelentette ki az EU Bizottság elnöke a ZDF-nek.

Juncker 1
Jean-Claude Juncker Meghallotta Az Európai Polgárok Szavát Az Óraátállítással Kapcsolatban / Fotó: Fabrice Coffrini / Afp / Getty Images

Majd Juncker hozzátette: “Az emberek ezt akarják, mi pedig végrehajtjuk.”

A téli-nyári óraátállítás miatt régóta bosszankodóknak azonban még egy ideig várniuk kell. A jogalkotási menetrend szerint ugyanis az Európai Bizottság megállapodik a szükséges intézkedésekről, és jogszabály-tervezetet terjeszt elő az eddigi gyakorlat megszüntetéséről. Ezt követően az Európai Parlamentnek és az EU jelenleg 28 tagállamának is el kell majd fogadnia az új szabályozást.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból