Juncker az óraátállításról: “Az emberek ezt akarják, mi pedig végrehajtjuk”

Az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker kijelentette, az EU megszüntetni tervezi a téli és a nyári időszámítás közötti óraátállítás gyakorlatát.

A döntésre azt követően került sor, hogy az Európai Unió eddigi legnagyobb on-line felmérésében részt vevő 4,6 millió ember elsöprő többsége az óraállítgatás ellen foglalt állást. A részletekről ebben a cikkünkben írtunk.

Jean-Claude Juncker pénteken úgy fogalmazott, a téli és a nyári időszámítás közötti egy órás eltolódás hamarosan a múlté lehet az Európai Unióban. A ZDF német közszolgálati televíziónak azt mondta, sürgetni fogja az óraátállítás eltörlését.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Készítettünk egy felmérést, milliók adtak visszajelzést, és úgy vélik, a jövőben egész évben nyári időszámításnak kellene lennie, és ez is fog történni   [/perfectpullquote]

– jelentette ki az EU Bizottság elnöke a ZDF-nek.

juncker 1
Jean-Claude Juncker meghallotta az európai polgárok szavát az óraátállítással kapcsolatban / Fotó: Fabrice Coffrini / AFP / Getty Images

Majd Juncker hozzátette: “Az emberek ezt akarják, mi pedig végrehajtjuk.”

A téli-nyári óraátállítás miatt régóta bosszankodóknak azonban még egy ideig várniuk kell. A jogalkotási menetrend szerint ugyanis az Európai Bizottság megállapodik a szükséges intézkedésekről, és jogszabály-tervezetet terjeszt elő az eddigi gyakorlat megszüntetéséről. Ezt követően az Európai Parlamentnek és az EU jelenleg 28 tagállamának is el kell majd fogadnia az új szabályozást.

legolvasottabb

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból