Visszatért a Jungle: Egy posztapokaliptikus rádióállomás szakítós dalokat játszik

A Jungle 2013-ban robban be a köztudatba két első dalukkal, a The Heattel és a Platoon-nal. A névtelen produceri duó pár év alatt kaleidoszkopikus, személyiséggel megtöltött, hét tagú, élő bandává alakult át.

A Jungle magja továbbra is Josh Lloyd-Watson és Tom McFarland. Debütáló albumuk, a 2014-es Jungle egyike volt az év meghatározó debüt lemezeinek.

Május 8-án a kreatív zenei kollektíva vadonatúj dalokkal tért vissza, melyek a csapat hangzásának különböző rétegeit és oldalait fedik fel. A Happy Man és a House In LA a Jungle közeledő, második, Londonban rögzített albumának első beharangozói. J és T úgy definiálta őket, hogy “egy poszt-apokaliptikus rádióállomás szakítós dalokat játszik.” Ha a Jungle első albuma egy képzeletbeli filmzene volt olyan helyszínekhez komponálva, melyeken még sosem jártak, akkor az új lemez azon helyek tájképét festi le, melyekről gyakran álmodtak.

Jungle – Happy Man

‘Happy Man’ by Jungle is taken from their second album ‘For Ever’ is out now on XL Recordings. Buy & stream it here: http://x-l-r.co/forever Director: JFC Wo…

Hogy megírják és rögzítsék az új albumot, J és T lecserélték az esős, angol fővárost a Los Angeles-i Hollywood Hills-re. Romantikus elképzeléseiket a nagybetűs Kaliforniai Álomról összezúzta az élet valósága – ez a tapasztalat ahhoz vezetett, hogy visszatértek Londonba a kiadvány befejezésére. A nagy utazás viszont egyértelmű, izgalmas és pozitív lenyomatot hagyott a végeredményen. 

Jungle
Jungle / Fotó: A Zenekar Hivatalos Facebook-Oldala
A Happy Man-ben a banda a jogfosztott fiatalság helyzetét dolgozza fel, egy olyan közegben, ahol a Baby Boomerek álmai nem elérhetőek a fiatalabb generáció számára. Ez a téma már Busy Earnin slágerükben is felmerült. A hozzá forgatott zseniális videóban most először bepillantást nyerhetünk a Jungle világába; szereplői a zenekartagok és a legújabb tag, Zangi is feltűnik, egészen pontosan táncol a kisfilmben.

A House In LA egy 180 fokos fordulat a Happy Manhez képest. Ezúttal a csapatot Los Angeles dombjai között találjunk, összetört szívűen csoportosulnak és keresik önmagukat. 

És ettől a modern, pszichedelikus himnusztól tűnik fel igazán, hogy most jött el a Jungle eddigi legkiválóbb produceri pillanata.

Teljes mértékben kihasználják az élő hangok fegyverzetét, amit az elmúlt 5, világkörüli turnézással töltött év alatt felfejlesztettek.

Jungle Ctrl Pattt
Jungle / Fotó: A Zenekar Hivatalos Facebook-Oldala

Egy parádés Coachella fellépés után a Jungle jelenleg Európában turnézik és egy időre Észak-Amerikába is visszatérnek majd.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból