Követem Közélet Andy Vajna utódja a történelemre és a sorozatokra koncentrálna

Andy Vajna utódja a történelemre és a sorozatokra koncentrálna

Promóció

Káel Csaba, az Andy Vajna halála után kinevezett új filmügyi kormánybiztos az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a terveiről, és arról, hogy „folytatnia és kiteljesítenie is kell” azt a munkát, amit Vajna megkezdett.

Promóció
- Advertisement -

Úgy véli, a közép-európai térségben látja „piacképesnek” a magyar filmet, ezért erre fókuszálna, egyébként pedig „nem filmben, hanem mozgóképiparban és mozgóképkultúrában kell gondolkozni”. Szerinte a tengerentúllal nehéz versenyezni, „de a kapcsolódási pontokat meg kell velük találni”. Mint mondta, miután jelenleg a sorozatok hódítanak világszerte, ennek kellene Magyarországon is a fő csapásiránynak lennie.

Káel Csaba filmügyi biztos / Fotó: Vajda János / MTI

Az új filmügyi kormánybiztos, Káel Csaba azt is megjegyezte, a tartalmakat tekintve magunkból kellene kiindulni, miután rengeteg olyan történelmi vonatkozás van, amely összekapcsolja a térséget, és ezeket bátrabban lenne érdemes elővenni; „a világban futó sorozatok nagy része is történelmi indíttatású”. Hozzátette: „Fantasztikus személyiségeink és rendkívül gazdag irodalmunk van, amelyek alapanyagként szolgálhatnának ehhez”.

Káel Csaba úgy véli, Magyarországon volt egy olyasfajta irányzat, amely a fesztiválsikerekre fókuszált. Ezt megtartaná, de sokkal nagyon hangsúlyt fektetne arra, hogy minél több érdekes, az életünkről szóló téma kerüljön a felszínre, és azt minél többen nézzék. Emellett szerinte a történelem során kialakult nagy korszakok személyes megközelítése is nagyon fontos lenne, hiszen, mint fogalmazott, az emberek nem a tablókon, hanem a sorsokon keresztül értik meg, hogy mi is történt.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3