Káel Csaba, az Andy Vajna halála után kinevezett új filmügyi kormánybiztos az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a terveiről, és arról, hogy „folytatnia és kiteljesítenie is kell” azt a munkát, amit Vajna megkezdett.

Úgy véli, a közép-európai térségben látja „piacképesnek” a magyar filmet, ezért erre fókuszálna, egyébként pedig „nem filmben, hanem mozgóképiparban és mozgóképkultúrában kell gondolkozni”. Szerinte a tengerentúllal nehéz versenyezni, „de a kapcsolódási pontokat meg kell velük találni”. Mint mondta, miután jelenleg a sorozatok hódítanak világszerte, ennek kellene Magyarországon is a fő csapásiránynak lennie.

Káel Csaba Tv2 Andy Vajna
Káel Csaba Filmügyi Biztos / Fotó: Vajda János / Mti

Az új filmügyi kormánybiztos, Káel Csaba azt is megjegyezte, a tartalmakat tekintve magunkból kellene kiindulni, miután rengeteg olyan történelmi vonatkozás van, amely összekapcsolja a térséget, és ezeket bátrabban lenne érdemes elővenni; „a világban futó sorozatok nagy része is történelmi indíttatású”. Hozzátette: „Fantasztikus személyiségeink és rendkívül gazdag irodalmunk van, amelyek alapanyagként szolgálhatnának ehhez”.

Káel Csaba úgy véli, Magyarországon volt egy olyasfajta irányzat, amely a fesztiválsikerekre fókuszált. Ezt megtartaná, de sokkal nagyon hangsúlyt fektetne arra, hogy minél több érdekes, az életünkről szóló téma kerüljön a felszínre, és azt minél többen nézzék. Emellett szerinte a történelem során kialakult nagy korszakok személyes megközelítése is nagyon fontos lenne, hiszen, mint fogalmazott, az emberek nem a tablókon, hanem a sorsokon keresztül értik meg, hogy mi is történt.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.