Kallos Bea, az MTI fotósa első díjat nyert Beduin hétköznapok című fotósorozatával társadalom-közösség kategóriában csütörtökön Izrael legrangosabb fotós versenyén, az Edut Mekomiton (Helyi tanúságtétel).

Fődíj Kallos Beának

Kallos Bea harmadik éve él Izraelben. Korábban az MTI fotósaként dolgozott Budapesten, és továbbra küld képeket Izraelből.

Kalllos Bea Fotós Mti
Kallos Bea 3. Helyezést Ért El A 33. Magyar Sajtófotó Pályázaton 3. Helyezést Ért El / Fotó: Mti

A pályázaton egy beduin közösség mindennapjait bemutató képsorozatával nyerte el az első helyet. Emellett a környezet-természet kategóriájában kurátori elismerést kapott a háztartások műanya használatát bemutató képeiért. Fotói a következő hetekben láthatóak lesznek a győztesek számára évente megrendezett kiállításon Tel-Avivban, az Erec Múzeumban.

Kallos Bea Beduin Hétköznapok8
Jeruzsálem, 2019. December 19.
Kallos Bea, Beduin Hétköznapok Címû Fotósorozatának Képe, Amellyel Az Mti Külsõs Fotóriportere Elsõ Díjat Nyert Társadalom-Közösség Kategóriában Izrael Legrangosabb Fotós Versenyén, Az Edut Mekomiton (Helyi Tanúságtétel) 2019. December 19-Én. A Felvételen Beduin Gyerekek Tévéznek Otthonukban A Júdeai Sivatagban, Jeruzsálemtõl 50 Kilométerre Keletre 2019 Augusztus 24-Én.
Mti/Kallos Bea

A pályázatot 2003 óta rendezik meg minden évben hét kategóriában. A megmérettetésre évente több mint háromszáz fotós küldi be több mint tízezer képét, amelyekből a legjobbnak ítélt mintegy kétszázat mutatják be Tel-Avivban, együtt a World Press verseny utazó kiállításával.

Idén is népszerű volt a magyaroknál a világ legjobb sajtófotói – Véget ért a World Press Photo kiállítás 2018

A World Press Photo kiállítás 41 éve Budapesten is megtekinthető minden esztendőben, az idei tárlat a Magyar Nemzeti Múzeumban várta a látogatókat szeptember 21. és október 23. között. – olvasható a közleményben, amely kitér arra is, hogy először Magyarországon volt látható a World Press Photo Digital Storytelling verseny eredménye is, dokumentarista filmek és érintőképernyővel irányítható multimédiás alkotások.

Kallos Bea az MTI tudósítójának elmondta, hogy a képek 2018 novembere és 2019 augusztusa között egy beduin családnál készültek Jeruzsálemtől mintegy 60 kilométerre, a Júdeai sivatagban.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Korábbi munkáimban is foglalkoztatott a gyerekek sorsa, és ebben a sorozatban is az ő történetükön át próbálom bemutatni, hogy milyen ma, 2019-ben egy hagyományos, nomád állattartással foglalkozó, a mi értékrendünk szerinti civilizációtól távoli helyen élő családban az élet[/perfectpullquote]

– mondta.

Lapozz tovább a fotókért!

Kecskék között focizó gyermek

Kallos Bea Beduin Hétköznapok5
Jeruzsálem, 2019. December 19.
Kallos Bea, Beduin Hétköznapok Címû Fotósorozatának Képe, Amellyel Az Mti Külsõs Fotóriportere Elsõ Díjat Nyert Társadalom-Közösség Kategóriában Izrael Legrangosabb Fotós Versenyén, Az Edut Mekomiton (Helyi Tanúságtétel) 2019. December 19-Én. A Felvételen Beduin Kisfiú A Kecskenyáj Közepén Focizik A Júdeai Sivatagban, Jeruzsálemtõl 50 Kilométerre Keletre 2019 Augusztus 24-Én.
Mti/Kallos Bea

Síró gyermek az autó platóján

Kallos Bea Beduin Hétköznapok6
Jeruzsálem, 2019. December 19.
Kallos Bea, Beduin Hétköznapok Címû Fotósorozatának Képe, Amellyel Az Mti Külsõs Fotóriportere Elsõ Díjat Nyert Társadalom-Közösség Kategóriában Izrael Legrangosabb Fotós Versenyén, Az Edut Mekomiton (Helyi Tanúságtétel) 2019. December 19-Én. A Felvételen Beduin Kislány Egy Teherautó Platóján Ül A Júdeai Sivatagban, Jeruzsálemtõl 50 Kilométerre Keletre 2019 Augusztus 24-Én.
Mti/Kallos Bea

Beduin gyermek dolgozik

Kallos Bea Beduin Hétköznapok7
Jeruzsálem, 2019. December 19.
Kallos Bea, Beduin Hétköznapok Címû Fotósorozatának Képe, Amellyel Az Mti Külsõs Fotóriportere Elsõ Díjat Nyert Társadalom-Közösség Kategóriában Izrael Legrangosabb Fotós Versenyén, Az Edut Mekomiton (Helyi Tanúságtétel) 2019. December 19-Én. A Felvételen Beduin Kisfiú És Szamara A Júdeai Sivatagban, Jeruzsálemtõl 50 Kilométerre Keletre 2019 Augusztus 24-Én.
Mti/Kallos Bea

Beduin hétköznapo otthon

Kallos Bea Beduin Hétköznapok8
Jeruzsálem, 2019. December 19.
Kallos Bea, Beduin Hétköznapok Címû Fotósorozatának Képe, Amellyel Az Mti Külsõs Fotóriportere Elsõ Díjat Nyert Társadalom-Közösség Kategóriában Izrael Legrangosabb Fotós Versenyén, Az Edut Mekomiton (Helyi Tanúságtétel) 2019. December 19-Én. A Felvételen Beduin Gyerekek Tévéznek Otthonukban A Júdeai Sivatagban, Jeruzsálemtõl 50 Kilométerre Keletre 2019 Augusztus 24-Én.
Mti/Kallos Bea

Gyermekek játszanak

Kallos Bea Beduin Hétköznapok10
Jeruzsálem, 2019. December 19.
Kallos Bea, Beduin Hétköznapok Címû Fotósorozatának Képe, Amellyel Az Mti Külsõs Fotóriportere Elsõ Díjat Nyert Társadalom-Közösség Kategóriában Izrael Legrangosabb Fotós Versenyén, Az Edut Mekomiton (Helyi Tanúságtétel) 2019. December 19-Én. A Felvételen Beduiln Kisfiú A Hátán Viszi Húgáta Júdeai Sivatagban, Jeruzsálemtõl 50 Kilométerre Keletre 2019 Augusztus 24-Én.
Mti/Kallos Bea

Beduin felnőttek mindennapjai

Kallos Bea Beduin Hétköznapok
Jeruzsálem, 2019. December 19.
Kallos Bea, Beduin Hétköznapok Címû Fotósorozatának Képe, Amellyel Az Mti Külsõs Fotóriportere Elsõ Díjat Nyert Társadalom-Közösség Kategóriában Izrael Legrangosabb Fotós Versenyén, Az Edut Mekomiton (Helyi Tanúságtétel) 2019. December 19-Én. A Felvételen Beduin Kisfiú Fejen Áll A Júdeai Sivatagban, Jeruzsálemtõl 50 Kilométerre Keletre 2019 Augusztus 24-Én.
Mti/Kallos Bea

A nomád életmód

Kallos Bea Beduin Hétköznapok2
Jeruzsálem, 2019. December 19.
Kallos Bea, Beduin Hétköznapok Címû Fotósorozatának Képe, Amellyel Az Mti Külsõs Fotóriportere Elsõ Díjat Nyert Társadalom-Közösség Kategóriában Izrael Legrangosabb Fotós Versenyén, Az Edut Mekomiton (Helyi Tanúságtétel) 2019. December 19-Én. A Felvételen Egy Kisfiú Biciklirõl Tereli Az Állatokat A Júdeai Sivatagban, Jeruzsálemtõl 50 Kilométerre Keletre 2019 Augusztus 24-Én.
Mti/Kallos Bea

Víztartályból ivó gyermek

Kallos Bea Beduin Hétköznapok3
Jeruzsálem, 2019. December 19.
Kallos Bea, Beduin Hétköznapok Címû Fotósorozatának Képe, Amellyel Az Mti Külsõs Fotóriportere Elsõ Díjat Nyert Társadalom-Közösség Kategóriában Izrael Legrangosabb Fotós Versenyén, Az Edut Mekomiton (Helyi Tanúságtétel) 2019. December 19-Én. A Felvételen Beduin Kisfiú Az Állatokkal Együtt Iszik Egy Lajtos Kocsiból A Nyári Hõségben A Júdeai Sivatagban, Jeruzsálemtõl 50 Kilométerre Keletre 2019 Augusztus 24-Én.
Mti/Kallos Bea

Játék a kecskék között

Kallos Bea Beduin Hétköznapok4
Jeruzsálem, 2019. December 19.
Kallos Bea, Beduin Hétköznapok Címû Fotósorozatának Képe, Amellyel Az Mti Külsõs Fotóriportere Elsõ Díjat Nyert Társadalom-Közösség Kategóriában Izrael Legrangosabb Fotós Versenyén, Az Edut Mekomiton (Helyi Tanúságtétel) 2019. December 19-Én. A Felvételen Beduin Kisfiú A Kecsék És Birkák Karámját Elválasztó Falon Sétál A Júdeai Sivatagban, Jeruzsálemtõl 50 Kilométerre Keletre 2019 Augusztus 24-Én.
Mti/Kallos Bea

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.