Követem Közélet Kanada legalizálta a rekreációs marihuána használatot

Kanada legalizálta a rekreációs marihuána használatot

Promóció

Kanada Szenátusa mérföldkőhöz érkezett a törvényalkotásban: elfogadták a Kannabisz Törvénynek nevezett jogszabályt. Ez legalizálja a rekreációs célú marihuána használatot. A jogi procedúra leghamarabb szeptemberre válik véglegessé. Addig várniuk kell a kanadaiaknak, hogy legálisan vásárolhassák meg a drogot.

Kanada Szenátusa mérföldkőhöz érkezett a törvényalkotásban: elfogadták a Kannabisz Törvénynek nevezett jogszabályt. Ez legalizálja a rekreációs célú marihuána használatot. A jogi procedúra leghamarabb szeptemberre válik véglegessé. Addig várniuk kell a kanadaiaknak, hogy legálisan vásárolhassák meg a drogot.

Promóció
- Advertisement -

 

Nemrég beszámoltunk róla, hogy egy frissen készült tanulmány szerint a marihuána legalizálása az Egyesült Királyságban jelentős gazdasági fellendülést jelentene. Emellett pozitív társadalmi következményekkel járna. Akkor azt írtuk, Kanada is tervezi, hogy év végéig legalizálja a marihuánát.

Nos, úgy tűnik, az észak-amerikai ország most megtette ezt a történelmi lépést.

A Szenátus kedden 52-29 arányban megszavazta a Kannabisz Törvényt, amely legalizálja a marihuána vásárlását és fogyasztását.

Várhatóan megkapja a királyi jóváhagyást is, így 8-12 hetes felkészülési időszak után már hatályba is fog tudni lépni.

Justin Trudeau, Kanada miniszterelnöke a 2015-ös választási kampányban ígéretet tett arra, hogy felpörgeti a legalizálásra irányuló törekvést. A szavazás után percekkel már ezt a Twitter-üzenetet írta: “Idáig túl könnyű volt a srácainknak marihuánához jutniuk – a bűnözőknek meg, hogy learassák a profitot. Ma ezt megváltoztatjuk. Tervünket, hogy legalizáljuk és szabályozzuk a marihuánát, éppen most fogadta el a Szenátus. #ÍgéretMegtartva”

Justin Trudeau on Twitter

It’s been too easy for our kids to get marijuana – and for criminals to reap the profits. Today, we change that. Our plan to legalize & regulate marijuana just passed the Senate. #PromiseKept

“Éppen most lehettünk szemtanúi egy történelmi szavazásnak Kanadában” – mondta Tony Dean szenátor, a törvényjavaslat támogatója a CBC-nek. “Vége egy 90 éves prohibíciónak. Transzformatív szociálpolitika ez, úgy vélem. Egy bátor lépés a kormány részéről” – tette hozzá.

Legális a kannabisz Kanadában / Fotó: The Motley Fool / Getty Images

Ezzel Uruguay után Kanada a második olyan ország, amelyik teljesen legalizálta a marihuánát. Az USA 9 államában engedélyezték a rekreációs célú kannabisz használatot, és 29 másik állam az orvosi célú használatát teszi lehetővé.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3