A kannabiszban található savak megakadályozzák a fertőzést
A Journal of Natural Products folyóiratban megjelent új tanulmány szerint az élő kannabisznövényekben található vegyi anyag segíthet megvédeni az emberi sejteket a koronavírus-fertőzésektől, írja a Dazeddigital.
Az Oregoni Állami Egyetem tudósai által végzett új kutatás megállapította, hogy a kenderben található két sav – a kannabigerolsav (CBGA) és a kannabidiolsav (CBDA) – a SARS-Cov-2 vírus tüskeproteinjéhez kötődve képes megakadályozni a COVID-fertőzést.
A kender savai, felhasználhatók a SARS-CoV-2 fertőzés megelőzésére, valamint a megbetegedés lerövidítésére azáltal, hogy megakadályozzák, hogy a vírusrészecskék megfertőzzék az emberi sejteket
– magyarázza a vezetőszerző, Dr. Richard van Breemen.
A füves cigi azonban nem segít a fertőzés megelőzésében
Sajnos azonban ezek az eredmények nem jelentik azt, hogy a füvezés megakadályozza a COVID-fertőzést. Ehelyett ezeket a kendervegyületeket szájon át kell bejuttatni – valószínűleg pirula vagy folyadék formájában.
A kutatás azt is sugallja, hogy ezek a savak felhasználhatók a COVID különböző variánsai elleni küzdelemben. „Kutatásunk kimutatta, hogy a kendervegyületek egyformán hatásosak a SARS–CoV–2 variánsai ellen, beleértve a B.1.1.7 változatot, amelyet először az Egyesült Királyságban, és a B.1.351 változatot, amelyet először Dél-Afrikában mutattak ki.”
Lehetséges, hogy ez a felfedezés az Omikron-variáns elleni küzdelemben is segíthet.
Adataink azt mutatják, hogy a CBDA és a CBGA hatékony az általunk vizsgált két változattal szemben, és reméljük, hogy ez a tendencia kiterjed majd más meglévő és jövőbeli variánsokra is
– mondja Dr. van Breemen.
Kapcsolódó cikk
A 44 éves házaspár másodperc különbséggel, kézen fogva halt meg koronavírusban
Az egész család védőfelszerelésben állt az ágyuk körül, mielőtt meghaltak.