Olyan aranyosan, mint Kányádi Sándor, talán senki nem oltotta be a slam poetry-t

A magyar társadalom közvéleményét igencsak megosztja a slam poetry mint műfaj. “Versek ezek?” – szokták mondani. Kányádi Sándor Kossuth-díjas költő úgy véli, “plüssversek”.

A mára már kivégzett Magyar Nemzet, idén március 30-án publikált egy verselemzős portrét Kányádi Sándor íróról, Útravaló Erdélyből címmel. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A Ceausescu-korszak alatt ugyanis olyan verseibe is belemagyaráztak mélyebb tartalmakat, amelyek csak egy hangulatról, érzésről szólnak. Pedig ezek a versek anélkül is, önmagukban gyönyörűek – a Kossuth-díjas nagygalambfalvi költő minden sora olyan közel van a természethez, hogy az a ma urbánus emberének jószerével elképzelhetetlen.[/perfectpullquote]

írja az MNO.

Kányádi Sándor a slam poetry-ről: plüssversek

Kányádi Sándor a slam poetry-ről: plüssversek – Coub – The Biggest Video Meme Platform by Bence Földi

A videóból coubot készített Földi Bence, amikor a slam poetry-ről mondja el véleményét a június 20-án elhunyt Kányádi.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Nem vagyok korszerű. Ezeket a verseket ma… Ez a slam poetry, vagy minek nevezik… Olyanok, mint a gyerekeknek a plüssállataik, ezek olyan plüssversek. Biztos, hogy nekik van igazuk, ez a nagy költészet. De nekem ez már nem kenyerem[/perfectpullquote]

– mondta el őszintén Kányádi Sándor.

b kanyadi sandor mti 2
Kányádi Sándor életének 90. évében hunyt el / Fotó: MTI

Nézzétek meg életének utolsó interjújának teljes adását:

Útravaló Erdélyből (Kányádi Sándor)

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

A szerk. ajánlása

Címlapról

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból