Olyan aranyosan, mint Kányádi Sándor, talán senki nem oltotta be a slam poetry-t

A magyar társadalom közvéleményét igencsak megosztja a slam poetry mint műfaj. “Versek ezek?” – szokták mondani. Kányádi Sándor Kossuth-díjas költő úgy véli, “plüssversek”.

A mára már kivégzett Magyar Nemzet, idén március 30-án publikált egy verselemzős portrét Kányádi Sándor íróról, Útravaló Erdélyből címmel. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A Ceausescu-korszak alatt ugyanis olyan verseibe is belemagyaráztak mélyebb tartalmakat, amelyek csak egy hangulatról, érzésről szólnak. Pedig ezek a versek anélkül is, önmagukban gyönyörűek – a Kossuth-díjas nagygalambfalvi költő minden sora olyan közel van a természethez, hogy az a ma urbánus emberének jószerével elképzelhetetlen.[/perfectpullquote]

írja az MNO.

Kányádi Sándor a slam poetry-ről: plüssversek

Kányádi Sándor a slam poetry-ről: plüssversek – Coub – The Biggest Video Meme Platform by Bence Földi

A videóból coubot készített Földi Bence, amikor a slam poetry-ről mondja el véleményét a június 20-án elhunyt Kányádi.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Nem vagyok korszerű. Ezeket a verseket ma… Ez a slam poetry, vagy minek nevezik… Olyanok, mint a gyerekeknek a plüssállataik, ezek olyan plüssversek. Biztos, hogy nekik van igazuk, ez a nagy költészet. De nekem ez már nem kenyerem[/perfectpullquote]

– mondta el őszintén Kányádi Sándor.

B Kanyadi Sandor Mti 2
Kányádi Sándor Életének 90. Évében Hunyt El / Fotó: Mti

Nézzétek meg életének utolsó interjújának teljes adását:

Útravaló Erdélyből (Kányádi Sándor)

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból