A Nap Fotója: Így állítanak emlékkövet Kányádi Sándor költőnek

Alig néhány hónapja, június 20-án elhunyt Kányádi Sándor Kossuth-díjas költő. A tiszteletére Budapest I. kerületének polgármestere felavatta Kányádiról elnevezett emlékkövet.

Gazdag pályafutását során számos díjjal elismerték, 1993-ban Kossuth-, 1994-ben Herder-díjat, 2009-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztjét vehette át, 2009-ben Budapest I. kerületének és szülőfalujának díszpolgára lett.

Kányádi Sándor 2002 óta volt a Magyar Művészeti Akadémia tagja, 2007-ben a Magyar Írószövetség örökös tagjává választották. 2014-ben a Nemzet Művésze díjjal, 2017-ben Prima Primissima Díjjal tüntették ki.

Olyan aranyosan, mint Kányádi Sándor, talán senki nem oltotta be a slam poetry-t

Kányádi Sándor a slam poetry-ről: plüssversek – Coub – GIFs with sound by Bence Földi A videóból coubot készített Földi Bence, amikor a slam poetry-ről mondja el véleményét a június 20-án elhunyt Kányádi. – mondta el őszintén Kányádi Sándor. Nézzétek meg életének utolsó interjújának teljes adását: Uploaded by Székely Szeretetszolgálat Alapítvány on 2018-01-17.

Részt vett a Digitális Irodalmi Akadémia megalapításában, az ő kezdeményezésére nyílt meg 2012-ben Budapest I. kerületében a Mesemúzeum és Meseműhely.

A Herder- és Kossuth-díjas költőt várhatóan szülőfalujában, Nagygalambfalván helyezik örök nyugalomra. A temetés időpontjáról a család később ad tájékoztatást.

Kányádi Emlékkő
Budapest, 2018. Szeptember 30.,
Nagy Gábor Tamás, Az I. Kerület Polgármestere (B) És Az Alkotó, Csák Attila Szobrászmûvész Leleplezi Kányádi Sándor Emlékkövét A Kossuth-Díjas Író Egykori Otthona Szomszédságában, A Fátyol Utcai Parkban 2018. Szeptember 30-Án / Fotó: Mti / Bruzák Noémi

Nagy Gábor Tamás, az I. kerület polgármestere (b) és az alkotó, Csák Attila szobrászművész leleplezi Kányádi Sándor emlékkövét a Kossuth-díjas író egykori otthona szomszédságában, a Fátyol utcai parkban 2018. szeptember 30-án. 

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból