Zenei teendői és papucs tervezési projektjei mellett Kanye West úgy tűnik, politikai karrieren is töri a fejét.

A sokoldalú sztár DJ Pharris-nek adott rádió interjút a Power 92 Chicagonál. Itt beszélt arról, hogy indulna az elnökválasztáson 2024-ben.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Ha úgy döntök, hogy megcsinálom, az úgy is lesz, nem csak megpróbálni fogom. Igen, 100%, hogy sikerülne … 2024-ben   [/perfectpullquote]

– mondta Kanye.

Kanye2024
Lehet, Hogy Ez A Jövő Útja? / Fotó: Breitbart.com

Ilyesmit már hallottunk tőle: a 2015-ös Video Music Awards-on beszélt arról, hogy 2020-ban indulna az elnökségért. Arra a kérdésre pedig, hogy mi lenne a preferált párt neve, ezt válaszolta: Birthday Party.

A rapper nehezen tudja lemosni magáról a Trump-barátságot. Donald Trump iránti támogatását fejezte ki, amikor arról beszélt, egyetért a jelenlegi amerikai gazdaságpolitikával. De fontosnak tartotta azt is kifejezni, hogy a többivel már nem feltétlenül tud azonosulni. 

Gbaedl0
Vannak Átfedések: Egy Lehetséges Elnökjelölt, Kanye West, Aki Több Dologban Is Egyetért Trumppal / Fotó: Newscult

Kanye az egészségügyet emelte ki, mint az egyik legfontosabb területet, amivel foglalkozna, ha megválasztanák elnöknek. “Gondoskodni fogok arról, hogy virágozzon az egészségügyi ipar.”

Politikai értelemben Kanye centristaként jellemezte magát az interjúban.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Nem kell megosztottságban gondolkodnunk. Összefogásban kell gondolkodnunk, mert tulajdonképpen egy faj, egy nép, egy civilizáció vagyunk.   [/perfectpullquote]

– fejtegette a rapper.

És akik most azon nevetgélnek, mégis mekkora esélye lehet Kanye Westnek bejutni az Ovális irodába, csak nehogy meglepődjenek. Ennél furcsább dolgok is történtek már az elmúlt években.