A sorozat eddig nem látott felvételeket tartalmaz Kanye West életének utolsó 21 évéről.

Ikonikus albumok, interjúk a szerettekkel, kulisszák mögötti felvételek a Jeen-yuhs-ban

Netflix bemutatta az első teaser trailert a Jeen-yuhs című, három részből álló Kanye West dokumentumfilm-sorozathoz, ami a rapper, designer és volt-elnökjelölt életét és karrierjét mutatja be az elmúlt két évtized során. Mivel az első rész 2022. február 16-án jelenik meg a streaming platformon, a soron következő sorozat remélhetőleg többet nyújt majd, mint az a kínos, röpke bepillantások Kanye életébe férjként és apaként, amelyet a Keeping Up with the Kardashians révén kaptunk, írja a Vice.

Az új előzetes egy klippel kezdődik, amelyben Kanye barátai 2002-ben tréfásan megkérdőjelezik a magát zseninek nevező művészt karrierje elején, majd láthatatlan kulisszák mögötti felvételek készülnek legikonikusabb albumairól, illetve házi videók és interjúk láthatók a szeretteivel. 

A filmhez készült korábbi, augusztusban megosztott klipben egy fiatal Kanye és Mos DefThe College Dropout című debütáló albumának egyik számát, a Two Words-t rappelte.

Még nem teljesen világos, mennyi mindent fog elárulni a Kanye West-dokusorozat

A Clarence Simmons és Chike Ozah rendezők által létrehozott sorozat egyfajta kulisszák mögötti videóként indult Kanye Through The Wire videójának forgatásán, amelyet a páros rendezett még 2003-ban. A következő 19 évben, Clarence és Chike kapcsolatban maradtak Kanyével, és olyan életet megváltoztató pillanatokat filmeztek le, mint például édesanyja, Donda halála, vitatott megjelenése az SNL-ben és a 2020-as elnökválasztási pályázata. A dokumentumfilm hatókörét tekintve nem világos, hogy érinti-e Kanye és Kim Kardashian válását

Elképzelhető, hogy a sorozat még messzebbre nyúlik majd vissza, felvázolva Kanye rapper és producer hírnevét a 90-es években. Egy forrás azt mondta a Billboardnak, hogy a rendezőpáros egyik fele, Clarence Simmons már régóta barátja Kanye-nek, és arról számolt be, hogy a sorozat „a rapper és producer sikerének és hírnevének a történetét fogja mesélni, valamint hogy milyen hatással volt rá a hírnév, illetve a hip-hop hatását fogja vizsgálni a populáris kultúrára és a világ hírességekkel való fejlődő kapcsolatára. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet