Kanye West indul az elnökválasztáson Elon Musk támogatásával

Kanye West bejelentette, hogy indul az Amerikai Egyesült Államok elnöki címéért, mindezt Elon Musk teljes támogatásával.

Elnöki ügy

Kanye West legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy saját kozmetikai márkát indít és divatcége egyesül a Gap márkával. Most újabb nagy dobást jelentett be.

kanye west usa elnok
Obama babérjaira tör Kanye West / Fotó: The Independent

A rapper a Függetlenség napján a felettébb ambiciózus tervét osztotta meg a közösségi médián keresztül, indul az elnökválasztáson, írja a Design Taxi. A bejelentés igencsak vegyes fogadtatásban részesült.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Most kell megvalósítanunk Amerika ígéretét, bízva Istenben, egyesítve a vízióinkat és felépítve a jövőnket. Indulok az Amerikai Egyesült Államok elnöki címéért 2020-ban[/perfectpullquote]

– írta a rapper. Arról egyelőre semmilyen információt nem árult el, hogy milyen hivatalos iratokkal rendelkezik ahhoz, hogy beszálljon a versenybe. A bejelentés azonnal szárnyra kapott a világhálón és felkeltette a Tesla és a SpaceX vezér, Elon Musk figyelmét is és biztosította őt a vállalatai támogatásáról.

Kritikus hangok is felbukkantak

West felesége, Kim Kardashian egy amerikai zászlós emojival fejezte, ki hogy férje mellett áll. Más közösségi média felhasználók sokkal szkeptikusabban álltak a bejelentéshez. Volt, akinek ez már túl sok.

„Az a véleményem Kanye elnöki jelöltségéről… Ez az év már nem is lehet rosszabb” – fejtette ki egy Twitterező egy meglepődött ember fotóját mellékelve a megjegyzéséhez.

West egyébként kiváló kapcsolatot ápol a jelenlegi elnökkel, Donald Trumppal. Tavaly júliusban ki akarta szabadítani ASAP Rockyt, mert West kérte.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból