Követem Közélet Kanye West és a rabszolgaság: Történelemből, ülj le fiam,...

Kanye West és a rabszolgaság: Történelemből, ülj le fiam, egyes!

Promóció

Kanye West és neje idáig sem azzal kerültek be a hírekbe, hogy pallérozott elméjükből szofisztikáltan megfogalmazott okosságok pattannak ki. Mégis, a rapper, aki érthetetlen módon előszeretettel fotózkodik Donald Trumppal az utóbbi időben, most túllépett egy határt.

Promóció
- Advertisement -

A TMZ-nél tett látogatása alkalmával azt találta mondani, hogy az afro-amerikaiak több száz éves rabszolgasága neki inkább egyfajta választásnak („choice”) tűnik. 

„Amikor meghallod, hogy 400 éven át rabszolgaság volt… 400 éven át? Az úgy hangzik, mint egyfajta választás” – nyilatkozta West.

Kanye West I Got Hooked on Opioids After Liposuction | TMZ

Kanye West had liposuction, started popping painkillers … all leading up to the 2016 breakdown that landed him in a hospital for more than a week. SUBSCRIBE: http://po.st/TMZSubscribe About TMZ: TMZ has consistently been credited for breaking the biggest stories dominating the entertainment news landscape and changed the way the public gets their news.

Erre szokták azt mondani, hogy ha csendben maradtál volna, bölcsebb lettél volna! Eléggé zavarba ejtő ez, mert talán annyit feltételezhetünk még róla is, hogy tisztában van azzal, a feketéket erőnek erejével hurcolták be Amerikába a 17., 18. és 19. században, és rabszolgaként adták-vették őket. Nehéz ebbe bármiféle szabad akaraton alapuló választást belelátni.

West később a Twitteren közölte (amit később eltávolított), hogy megjegyzését félreértelmezték, és ő ezt a 400 éves dolgot csak azért hozta fel, mert „mentálisan nem börtönözhetjük be magunkat további 400 évre”.

Most már nem csak a Trump melletti kiállásával osztja meg az embereket, köztük zenésztársait és rajongóit, hanem kvázi történelemhamisító megjegyzéseivel is.

Nem véletlenül ütötte ki a biztosítékot, és olvasott be neki a TMZ-stáb egyik tagja, felháborodásának és megbántottságának hangot adva. „Még ma is azzal a kirekesztéssel kell megküzdenünk, ami a rabszolgaság 400 évéből ered, ami szerinted választás kérdése volt az (azt elszenvedett – a szerk.) emberek számára” – fogalmazta meg dühös véleményét Van Lathan.

Reméljük, Kanye West megfogadja az egyik kommentelő javaslatát, és újra előveszi a történelem tankönyveket.

Promóció
ForrásBBC
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3