Kara Robinson egy kétórás dokumentumfilmben meséli el, hogyan járt túl elrablója eszén, majd hogyan segített a rendőrségnek elfogni a sorozatgyilkosság gyanúsítottját.

A 15 éves lány a sorozatgyilkos lakásán

Kara Robinsont 2002-ben Columbiában rabolták el legjobb barátnőjéék családi házának kertjéből, írja a People. A 15 éves lányt elrablója fegyverrel egy ládába kényszerítette, majd kocsival a lakására szállította, ahol begyógyszerezte és többször megerőszakolta.

A lány miután magához tért, elhatározta, hogy megszökik, mert csak így élheti túl az emberrablást. Érezte, hogy gyorsan kell cselekednie: folyton csak azt ismételgette magában, hogy gyűjtsön be minél több információt, várja meg, amíg elrablója lenyugszik, és aztán meneküljön.

Kara Robinson Dokumentumfilm Escape Captivity Sorozatgyilkos

A lakásban töltött mintegy 18 óra alatt Robinson a lehető legtöbb részletet próbálta megjegyezni a támadóval kapcsolatosan. Még annak a ládának a sorozatszámát is bemagolta, amibe beletuszkolta, betéve tudta, milyen hűtőmágneseket rakott ki a fridzsiderjére, megjegyezte, milyen állatokat tart, és még azt is kiszúrta, hogy hosszú vörös hajszálak vannak az egyik hajkeféjében.

Így szökött meg Kara Robinson

Másnap reggel, amikor a férfi még aludt, sikerült kioldania kezeit a bilincsből, amivel a férfi megkötözte. Kiszökött a lakásból és ahogy volt, mezítláb igyekezett minél távolabb rohanni. Egy autót sikerült leintenie, amivel eljutott a rendőrségre, ahol először nem is hitték el, mi történt vele. A nyomok egy bizonyos Richard Evonitz-hoz vezettek, aki neve Virginiában több hasonló, halállal végződő emberrablással kapcsolatban is felmerült. Végül Floridában fogták el a sorozatgyilkost, akinek Robinson volt az utolsó áldozata.

19 évvel az eset után Kara Robinson Chamberlain az Escaping Captivity: The Kara Robinson Story (Szökés az emberrablótól: Kara Robinson története) című dokumentumfilmben meséli el elrablásának és menekülésének történetét, illetve a történtek utóhatásait. A filmet az Oxygen csatorna mutatja be szeptember 26-án.

Teen survives abduction by serial killer, now thrives in law enforcement

Kara Robinson was kidnapped and attacked by a madman when she was a teenager. She kept her wits and escaped, and helped catch the serial killer Richard Evoni...

A kétórás dokumentumfilmet Elizabeth Smart gyermekvédelmi aktivista készítette, aki szintén gyermekrablás áldozata volt. Megszólalnak benne Robinsonon kívül szülei, középiskolás barátja és azok a rendőrök, akik elfogták a sorozatgyilkost.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet