Karácsony ide vagy oda, nem mindenki tud örömmel tekinteni az ünnepekre. Ez a bejegyzés azoknak szól, akik inkább túl-, nem pedig átélni szeretnék a szentestét és a felhajtást körülötte.

Az elkövetkező napok sokak számára az ajándékozásról, evésről, ivásról és a családdal, barátokkal töltött időről fog szólni. Sajnos sokaknak pedig pont az ellenkezőjéről. Az ünnepek alatt kevesen gondolnak azokra, akik depresszióval, pánikbetegséggel küzdenek vagy nincs se családjuk, se barátaik. Ez az időszak kétszer olyan nehéz számukra.

Természetesen olyanok is akadnak, akik egyszerűen nem szeretik a karácsonyt, mert rossz emlék társul hozzá. Az ok sokféle lehet, de fontos tudni, hogy van megoldás. Nem kell szégyellni, ha te is közéjük tartozol. Az alábbi 5 pont talán segítségedre lesz.

1Nyugodtan mondhatsz nemet

Mindenkinek joga van nemet mondani / Fotó: Entrepreneur

Karácsony táján illik meglátogatni a rokonokat, barátokat. De kinek jó az, ha valakinek egy porcikája se kívánja a társaságot, inkább otthon maradna? Nincs ezzel semmi gond, semmi nem kötelező. Főleg nem karácsonykor, ami nem csak az állandó pörgésről kell, hogy szóljon, hanem a pihenésről is.