Követem Közélet Karácsony Gergely: Kötelező lesz a maszk viselése Budapesten az...

Karácsony Gergely: Kötelező lesz a maszk viselése Budapesten az üzletekben és piacokon is április 27-től

Promóció

“Ez egy újabb kényelmetlen intézkedés, de egyben szükséges, mindannyiunk érdekében” – mondta Karácsony Gergely főpolgármester.

Már nem csak tömegközlekedésen szükséges maszkot viselni

Promóció
- Advertisement -

A koronavírus-járvány miatt már korábban elrendelték Budapesten, hogy a városi tömegközlekedési eszközökön április 27-től kötelezően viselni kell majd szájmaszkot.

Most a főváros tovább bővítette a kört, ennek értelmében valamennyi kereskedelmi egységben, üzletekben, élelmiszerboltokban, piacokon és a taxikban is csak maszkban, vagy arcot takaró kendővel, sállal lehet tartózkodni.

Karácsony Gergely / Fotó: MTI / Balogh Zoltán

Karácsony Gergely főpolgármester ezt a közösségi oldalán jelentette be.

“A célunk, hogy megfékezzük a járvány terjedését. Nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy zárt térben veszélyes, ha nem takarjuk el az arcunkat. Ezért lesz kötelező kendő, sál vagy maszk viselése” – mondta a videóban.

A budapestiek együttműködését kéri a főpolgármester

Mint mondta Karácsony, “döntésünket egyeztettem a kormánnyal is. Tudom, ez egy újabb kényelmetlen intézkedés, de egyben szükséges, mindannyiunk érdekében, ezért kérem az együttműködésüket. Óvjuk meg mások és saját egészségünket is! #Budapest #vigyázzunkegymásra.”

Fehér színben pompázik a Lánchíd az egészségügyi dolgozók helytállásának elismeréseként

Karácsony Gergely úgy fogalmazott, hogy a Lánchíd “apró gesztusként” péntektől az orvosok, ápolók köpenyének színét viseli. A fehér “egy újrakezdés lehetősége is, egy olyan világé, ahol azokat az embereket, akik életeket mentenek, a baj elmúltán is jobban meg fogjuk becsülni” – tette hozzá.

A maszk, kendő a másik ember védelmét biztosítja – mondta. Ezek az intézkedések a jövő szempontjából is fontosak, hiszen a mostani szigorú korlátozásokat előbb-utóbb lazítani fogják.

Hordjak maszkot vagy ne? Összeszedtük, mit mond a tudomány

A járvány európai elterjedése óta egészségügyi szakértők, politikusok, az Operatív Törzs, a WHO is azt sulykolták, hogy az embereknek nincs szüksége maszkra, hacsak nem betegek vagy nem ápolnak Covid-19 beteget. Ez a logika ott bukik meg, hogy tesztet kiharcolni gyakorlatilag lehetetlenség, és tünetmentesként is lehetünk fertőzöttek.

És bár egy maszk viselése nem kellemes, de még mindig jobb, mintha nem mehetnénk ki a szabadba – zárta gondolatmenetét Karácsony.

Security Check Required

No Description

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3