A héten új trend kezdett hódítani Amerikában: a #ChristmasInMarch, azaz a márciusi karácsony. Az égősorok fényében ugyanis kicsit jobb kedvre derülhetünk.

Márciusi karácsony

Újra előkerülnek a karácsonyi ünnepi időszakban használatos világító díszek sokaknál, írja a Harper’s Bazaar. Az emberek most márciusban ismét előveszik az égősorokat és feldíszítik a lakásukat, hogy egy kis vidámságot teremtsenek maguk körül ezekben a nehéz időkben. A #ChristmasInMarch hashtag a héten kapott szárnyra a Twitteren, amikor hétköznapi emberek elkezdtek arról posztolni, hogy ismét elővették az egyébként csak a téli időszakban használatos világító füzéreket, hogy egy kis vidámságot csempésszenek otthonukba.

Egosor Karacsonyi Kivilagitas
/ Fotó: Ronstik / Getty Images

Egyesek annyira komolyan vették, hogy még a műfenyőt is újra előszedték és feldíszítették, míg mások csak az égősorokat hozták vissza a nappaliba vagy a hálószobába.

Ilyen a Karácsony a giccses, túlzásoktól nem félő Nyugat-Amerikában

Jesse sorozata 2010-ben indult, amikor a keleti partról átköltözött családjával a nyugati partra, és egészen új élményben volt része a karácsonyi hagyományokat illetően. Képein egy tömegnyi mikulás ruhába öltözött embert, megszámlálhatatlan fényes karácsonyi dísszel megtöltött nappalit és egy, a díszektől alig látható házat is találunk. A sorozat címe: Karácsony Amerikában: Boldog Születésnapot, Jézus!

„Aranyos kezdeményezésnek tartom, hogy megosztjuk a közösségi oldalakon az ünnepi díszeinket, és ezzel is vidámságot, szeretetet és reményt közvetítünk a többiek felé ezekben a különös és nyomasztó napokban. Gyújtsunk fényt!” – írta a legújabb divat egyik úttörője a közösségi oldalán.

Christmas in March! Why not? People are putting up Christmas decoration to spread cheer from their home during self-isolation. So here is mine. . #lightsforlife #Christmasinmarch #christmasinmarchgnm #mexicocity #cdmx #cuarentena #quarantine #coronavirus

No Description

„Azért teszem ki újra a karácsonyi díszeket, hogy emlékezzünk rá: mindig ott van a fény az alagút végén. Annak ellenére, hogy minden olyan szomorú és félelmetes, mégis eszünkbe jut a rengeteg jó is” – indokolt egy másik felhasználó.

A felhőtlen gyerekkort idézik fel

Képtelenségnek tűnik, de manapság, amikor csak a baj és pánikkeltés zúdul ránk a hírekből, bármilyen hangulatjavító ötlet csak jól jöhet. Steve McKeown, a rászorulóknak ingyenes lelki támogatást nyújtó MindFixers és a McKeown Klinika alapítója 2018-ban azt állította, hogy a karácsonyi dekoráció nagyban hozzájárul a boldogságérzésünkhöz.

Minden idők legidegesítőbb és leggiccsesebb karácsonyi dalai

Mariah Carey karácsonyi száma a Baby Please Come Home átdolgozása, amely időről-időre felbukkan a rádiók kínálatában az ünnepek közeledtével. A Slade nevű brit zenekar a Merry Xmas Everybody számával igyekezett az ünnepi hangulatot megteremteni. A Fairytale of New York című szerzemény a The Pogues egyik legismertebb karácsonyi dala.

Amikor a világ tele van stresszel, szorongással, az emberek előszeretettel veszik elő azokat a dolgokat, amelyek boldogságot okoznak számukra. A karácsonyi díszek márpedig a gyerekkort idézik fel.

https://twitter.com/sosaysalicia/status/1240540083008073729

A karácsonyi fények kapocsként vagy hídként funkcionálnak, amelyek visszavisznek gyermekkorunk varázslattal és izgalommal teli érzésvilágához. A karácsonyi fények bekapcsolása ezeket az érzelmeinket hozzák elő.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet